08/07/2026
Σαμιακά

Στις 3 Σεπτεμβρίου του 2018 αρχίζει η σύνταξη του Δασικού Χάρτη της Σάμου και της Ικαρίας

6d8cbfd0fc77a00faeaf3cf3c2e1e3ae_XL

Στις 3 Σεπτεμβρίου του 2018 αρχίζει και επίσημα η σύνταξη του Δασικού Χάρτη της Σάμου και της Ικαρίας.

Υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ της αναδόχου εταιρίας και του Εθνικού Κτηματολογίου.Η σύμβαση είναι διάρκειας 18 μηνών και προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε τρία στάδια τμηματικά.

Ο Δασικός Χάρτης αποτελεί το θεσμικό εκείνο εργαλείο που οριοθετεί την μορφή κάλυψης μια έκτασης σε σχέση με δυο χρονικές περιόδους μέσω φωτοερμηνείας ήτοι το 1945 και σήμερα δηλ. χαρακτηρίζει μία έκταση ως Δασική , Χορτολιβαδική , Αγροτική.

Αφορά όλες τις εκτάσεις είτε είναι ιδιωτικές , είτε δημόσιες , είτε των ΟΤΑ κλπ. Μετά την σύνταξη από τον Ανάδοχο ακολουθεί η θεώρηση του Δασικού Χάρτη από την τοπική Δασική Υπηρεσία και στην συνέχεια γίνεται η ανάρτησή του για ενημέρωση και ενέργεια των πολιτών και των φορέων που έχουν η κατέχουν ιδιοκτησίες .

Η διαδικασία αυτή θεωρείται πολύ σημαντική για όλες τις ιδιοκτησίες , με δεδομένο ότι αυτός ο χαρακτήρας που θα πάρουνε θα συνοδεύει τις εκτάσεις σε όλες τις διοικητικές πράξεις που θα κάνουν οι ιδιοκτήτες τους , δηλ. κληρονομιά, γονική παροχή , μεταβίβαση , πώληση, αγορά , ενοικίαση , αξιοποίηση κλπ.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε 82χρονη από τη θαλάσσια περιοχή του Ποτοκακίου

Σάμος: Έχασε 3.967 ευρώ βλέποντας βίντεο

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση και ευπαθείς περιοχές του Νομού Σάμου έως τις 31 Οκτωβρίου

«Ακυβέρνητο καράβι» η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, στον αέρα και τα 14 παραχωρημένα αεροδρόμια

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Ζερβού Σάμου

Σάμος: Δικαστική απόφαση δικαιώνει εργαζόμενη της Εφορείας Αρχαιοτήτων