22.2 C
Σάμος
22/06/2025
Αστυνομικά - Λιμενικά

Συνελήφθησαν οκτώ μετανάστες για τα επεισόδια στο ΚΥΤ Σάμου

Banner Samos24

 

Συνελήφθησαν 8 άτομα για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα και διάπραξη έκνομων ενεργειών στη Σάμο

Στην υπόθεση εμπλέκονται 2 ακόμη άτομα

Οκτώ 8 άτομα – αλλοδαποί συνελήφθησαν σήμερα (27-04-2020) στη Σάμο, οι όποιοι κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, καθώς και για τα αδικήματα, του εμπρησμού, της διατάραξης της κοινής ειρήνης, της πρόκλησης φθορών και της εκβίασης.

Ειδικότερα και σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες χθες (26-04-2020), υποκίνησαν και συμμετείχαν σε επεισόδια με βιαιοπραγίες, κυρίως σε βάρος αλλοδαπών που διαμένουν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Σάμου, ενώ έβαλαν και φωτιές.

Κατά τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης προέκυψε ότι, οι προαναφερόμενοι δράστες ενώθηκαν με σκοπό την – από κοινού – διάπραξη έκνομων ενεργειών και συγκεκριμένα εκβίαζαν αλλοδαπούς που διέμεναν στην παραπάνω δομή, προκειμένου έναντι χρηματικής αμοιβής να τους επιτρέπουν την πρόσβαση σε παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου.

Για την εμπλοκή τους στην υπόθεση ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται ακόμη 2 άτομα – αλλοδαποί, που έχουν συμπεριληφθεί στη σχηματισθείσα ποινική δικογραφία.

Related posts

Συνεργασία Ελληνικής και Τουρκικής Ακτοφυλακής: Νέα συνάντηση στο Κουσάντασι για τις μεταναστευτικές ροές

admin

Σύλληψη και πρόστιμο σε 25χρονο για κακοποίηση γάτας

admin

Σάμος: Τραυματισμός δύο νεαρών σε τροχαίο ατύχημα με δίκυκλη μοτοσικλέτα

admin

Συνελήφθη ημεδαπή στη Σάμο, κατηγορούμενη για αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος

admin

Εορτασμός της «Ημέρας Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας»

admin

Σάμος: Κινητοποίηση του Λιμενικού για χειριστή σανίδας όρθιας κωπηλασίας SUP στο Ποτοκάκι

admin

Σύλληψη 37χρονου στη Σάμο για τον τραυματισμό 26χρονου με αιχμηρό αντικείμενο

admin

Φυτώριο με 21 δενδρύλλια κάνναβης σε σπίτι στον Μεσόκαμπο Σάμου – Μία σύλληψη

admin

Στο «τραπέζι» η υποστελέχωση της Αστυνομίας στη Σάμο: Συνάντηση των Ενώσεων με τον Αντιστράτηγο Γ. Παπαδόπουλο

admin