15/10/2026
Σαμιακά

Σχόλιο για τον διοικητή του Νοσοκομείου της Σάμου

nosokomeio

Με αφορμή την ανακοίνωση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου , που δόθηκε στην δημοσιότητα την Τρίτη 28-7-2020 και που αναφέρει ότι ολοκληρώθηκαν οι προσλήψεις ενός ιατρού αναισθησιολόγου και προσωπικό στην υπηρεσία φύλαξη του νοσοκομείου, το ΔΣ του συλλόγου μας σχολιάζει τα εξής :

Είναι θετικό ότι αντικαθιστούνται κάποιοι εργαζόμενοι , που αποχωρούν από το νοσοκομείο , είτε γιατί συνταξιοδοτούνται ή γιατί απολύονται λόγο λήξης της σύμβασης τους. Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις, η επικουρική γιατρός που προσλήφθηκε αντικατέστησε την μόνιμη γιατρό αναισθησιολόγο , που συνταξιοδοτήθηκε τον Δεκέμβριο του 2019 και το προσωπικό της Υπηρεσίας Φύλαξης , που ολοκληρώθηκε η πρόσληψη του , αντικατέστησε τους απολυμένους εργαζόμενους της ίδιας υπηρεσίας , που απολύθηκαν στις 22-7-2020 λόγο ότι έληξε η σύμβαση τους.

Οι ανάγκες για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες και σε όλα τα τμήματα του Νοσοκομείου είναι πολύ μεγάλες. Καλούμε την διοίκηση του Νοσοκομείου και το αρμόδιο Υπουργείο να προχωρήσουν άμεσα σε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με συνοπτικές διαδικασίες, όπως παιδιάτρους , πνευμονολόγους , γιατρούς του ΤΕΠ , παθολόγους και άλλα. Καθώς και προσωπικό της νοσηλευτικής υπηρεσίας , που σχεδόν όλα τα τμήματα της λειτουργούν κάτω από το όριο ασφαλείας. Επίσης και προσωπικό σε όλες τις υπόλοιπες υπηρεσίες του νοσοκομείου , όπως στο ακτινοδιαγνωστικό τμήμα , στη διοικητική και τεχνική υπηρεσία και σε άλλες υποστηρικτικές .  Υπενθυμίζουμε ότι καμία προκήρυξη μόνιμού προσωπικού από το 2018 δεν έχει ολοκληρωθεί.

ΤΟ Δ.Σ

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Πανσαμιακό συλλαλητήριο για την Υγεία την Τρίτη 3 Νοεμβρίου, με αφετηρία το Νοσοκομείο Σάμου

Λόγω καιρού αλλάζει η τοποθεσία του 1ου Εργατικού Φεστιβάλ του Εργατικού Κέντρου Σάμου

Σάμος: Στον ΑΝΤ1 η μητέρα του πεντάχρονου που παραμένει χωρίς σχολικό νοσηλευτή

Ο Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης αλλάζει τις ώρες του Blue Star Myconos

273 αιτούντες άσυλο έφτασαν στη Σάμο από την Κρήτη με το «Express Jet»

Σάμος: Πρακτικό εργαστήριο για την άνοια και τη φροντίδα