23/05/2026
Σαμιακά

Τα στρώματα

Η ώρα είναι λίγο μετά τις 07.30 το πρωί της Πέμπτης(04/10). Οι εικόνες που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός γνώριμες σε πολλούς τα τελευταία χρόνια,ιδίως αυτή την εποχή.

Δυο μετανάστες σηκώνουν στα χέρια τους ένα στρώμα και τις τάβλες του κρεβατιού που βρήκαν λίγη ώρα πριν,πετάμενα.

Οι συνθήκες διαβίωσης στο κέντρο έχουν επιδεινωθεί δραματικά, κυρίως για τα 800 άτομα που κοιμούνται σε μικρές καλοκαιρινές σκηνές εξωτερικά του camp.

Καθημερινά, πρόσφυγες και μετανάστες μεταφέρουν στους ώμους τους από τη πόλη της Σάμου χρησιμοποιημένα στρώματα που βρίσκουν δίπλα σε κάδους απορριμμάτων.

Αρκετοί είναι εκείνοι που επιλέγουν την λύση με τις παλέτες, που είτε τις άρπαξαν έξω από επιχειρήσεις, είτε αγόρασαν, για να της τοποθετήσουν στις σκηνές τους, νομίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα προστατευτούν έστω και λίγο από την υγρασία.

Ωστόσο, ένα φορτηγό γεμάτο απο μεταχειρισμένα στρώματα, κατευθύνθηκε σήμερα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Σάμου, με σκοπό να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες του κέντρου. 

Τα στρώματα είναι μια δωρεά Σάμιου επιχειρηματία.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Ξεκινούν οι ψεκασμοί για τα κουνούπια σε Σάμο, Ικαρία και Φούρνους – αναλυτικά το πρόγραμμα

Εκλογές στον Σύλλογο Φίλων Υποστηρικτών Καρκινοπαθών Νομού Σάμου «ΕυΠο» στις 13 Ιουνίου

Σύλληψη στο Βαθύ για κλοπή 2.800 ευρώ από σπίτι

Αντίδραση του Συλλόγου Επαγγελματιών Πυθαγορείου μετά τον βανδαλισμό σε παραλιακή επιχείρηση

Οφθαλμολογικό ιατρείο «Διόραση»: Υψηλού επιπέδου φροντίδα όρασης στη Σάμο

Διεθνείς διακρίσεις για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου: 12 μέλη ΔΕΠ στους κορυφαίους ερευνητές