01/10/2026
Σαμιακά

Τηλεδιάσκεψη Μηταράκη με τους προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων Σάμου, Χίου και Λέσβου

notis-mitarakis-11-chios

Σήμερα 8 Ιουλίου 2020 και ώρα 17.30 μ.μ θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότη Μηταράκη και των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Σάμου, Χίου και Λέσβου ενόψει της λειτουργίας του Μητρώου Εισηγητών – Βοηθών Χειριστών που κατά τον Υπουργό έχει
ως στόχο την περαιτέρω επιτάχυνση της έκδοσης αποφάσεων εξέτασης αιτημάτων Ασύλου και κατά συνέπεια την ταχύτερη αποσυμφόρηση των δομών  φιλοξενίας.

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Υπουργού το νέο Μητρώο θα λειτουργήσει εντός του επόμενου τριμήνου, στη Λέσβο , Χίο και Σάμο και θα αποτελείται από δικηγόρους μέλη των οικείων Δικηγορικών Συλλόγων των οποίων η
έδρα βρίσκεται στην περιφερειακή ενότητα όπου λειτουργεί η αντίστοιχη Υπηρεσία Ασύλου.

Οι βοηθοί χειριστές – δικηγόροι θα παρίστανται κατά στη συνέντευξη    θα συντάσσουν και θα παραδίδουν την εισήγηση τους, εξετάζοντας τους ισχυρισμούς του αιτούντος και τα πρακτικά της συνέντευξης.
Με απόφαση των Διοικητών της Υπηρεσίας Ασύλου, θα οριστεί ο χρόνος έναρξης της διαδικασίας επιλογής, αλλά και ο τελικός αριθμός των δικηγόρων για τη συμπλήρωση του Μητρώου, όπως και η κατανομή τους ανά Περιφερειακή Υπηρεσία Ασύλου.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ Σάμου θα συμμετάσχει στη τηλεδιάσκεψη και εκτός των άλλων θα  θέσει στον Υπουργό  σειρά αιτημάτων που σχετίζονται με τη λειτουργία του ΚΥΤ, τον εγκλωβισμό των μεταναστών , τις διαδικασίες ασύλου και την έξαρση της παραβατικότητας που τόσα προβλήματα δημιουργεί καθημερινά στους πολίτες.

 

 

 

 

 

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Αντίδραση στη Σάμο για τα νέα τμήματα: Καταλήψεις σε Γυμνάσια και Λύκειο με αιχμή τη χωρητικότητα των αιθουσών

Νοσοκομείο Σάμου: Ο απολογισμός ενός έτους διοίκησης

Κικίλιας για BLUE CARRIER 2: Ελεγχόμενη η κατάσταση του πλοίου

Μηδενική ανοχή στο κράνος: Η Αστυνομία βεβαίωσε 34 παραβάσεις σε Λέσβο, Χίο και Σάμο μέσα σε μία εβδομάδα

Σάμος: Στάση εργασίας εκπαιδευτικών κατά των συγχωνεύσεων

Οικονομική στήριξη για τις επιχειρήσεις στο Καρλόβασι ζητά ο δήμαρχος Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους μετά τη φωτιά στο «Blue Carrier 2»