20/04/2025
ΠολιτιστικάΣαμιακά

Την ετήσια εκδρομή του πραγματοποίησε ο Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιών Σάμου

Την ετήσια εκδρομή του πραγματοποίησε ο Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιών Σάμου στα πλαίσια του προγράμματος «Γνωρίζουμε τη Σάμο».

Όμορφη μέρα, όμορφη διαδρομή μέχρι το, επίσης όμορφο χωριό των Κουμαιίκων όπου τα μέλη και οι φίλες του συλλόγου είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Λαογραφικό μουσείο που δημιουργήθηκε και διατηρείται από τον πολιτιστικό σύλλογο του χωριού.

Μια σοβαρή προσπάθεια, των κατοίκων του χωριού, συλλογής και καταγραφής αντικειμένων που σχετίζονται με τον λαϊκό πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα και αναδεικνύει την εικόνα του τόπου και την πολιτιστική του κληρονομιά.

Η υποδοχή, ξενάγηση και ενημέρωση έγινε από τις κ. Σταματία Φαλιέρα, Σταυρούλα Παπαθεοφάνους  και τον κ. Θεμιστοκλή  Παπαθεοφάνους  του οποίους  ο σύλλογος γυναικών Μυτιληνιών ευχαριστεί για την εξαίρετη  φιλοξενία τόσο στο μουσείο όσο και στη πλατεία του χωριού με την προσφορά καφέ.

Στη συνέχεια η εκδρομή ολοκληρώθηκε στην ταβέρνα «Πανόραμα» στους Κουμαραδαίους με φαγητό, ζωντανή μουσική και χορό.

Related posts

Έφτασε στη Σάμο το Άγιο Φως- Video

admin

Με κατάνυξη η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στην Ι.Μ. Σάμου

admin

Μεγάλη Παρασκευή στη Σάμο: Κατάνυξη και παράδοση στους Επιταφίους της Πόλης

admin

182 Κύπριοι θα γιορτάσουν το Πάσχα στη Σάμο – Η πρώτη πτήση της σεζόν

admin

Έναρξη του Προγράμματος Καταπολέμησης Κουνουπιών για το 2025 στους Δήμους Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων

admin

Εργατική Πρωτομαγιά 2025: Απεργιακή Συγκέντρωση σε Σάμο και Ικαρία

admin

Μεταφορά Αγίου Φωτός σε Σάμο, Ικαρία, Φούρνους και Πάτμο το Μεγάλο Σάββατο

admin

Άγιο Φως: Η Σάμος δεν συμπεριλαμβάνεται στις προγραμματισμένες πτήσεις

admin

Απίστευτο στη Σάμο: Smartphone “νόμισε” ότι έγινε τροχαίο και κάλεσε το 112

admin