30/04/2026
Σαμιακά

Την Μ. Τετάρτη στην Μονή του Τιμίου Σταυρού η Ακολουθία του ιερού Νιπτήρος

Την Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαΐου και ώρα 17:00, θα τελεστεί η Ακολουθία του Ιερού Νιπτήρος στην Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού Σάμου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου και Ικαρίας κ.κ. Ευσεβίου. Η ιδιαίτερη αυτή ακολουθία τελείται με κατανυκτικό ύφος σε επιλεγμένους ιερούς τόπους, όπως τα Ιεροσόλυμα, η Πάτμος και εδώ και πολλά χρόνια στη Σάμο, στην ιστορική Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού.

Η Ακολουθία του Ιερού Νιπτήρος αναπαριστά τη σκηνή όπου ο Κύριος Ιησούς Χριστός, πριν από τον Μυστικό Δείπνο, έζωσε λέντιο και ένιψε τα πόδια των μαθητών Του, δίνοντας ένα παράδειγμα ταπεινοφροσύνης και θυσιαστικής αγάπης προς τον πλησίον. Η συμμετοχή στην ακολουθία αποτελεί μια ευκαιρία για τους πιστούς να μεταφερθούν νοητά σε εκείνο το ιστορικό γεγονός και να αντλήσουν πνευματικά μηνύματα για την κατά Χριστόν πνευματική τους προκοπή.

Η Ιερά Μητρόπολη Σάμου και Ικαρίας καλεί όλους τους ευσεβείς χριστιανούς να παραστούν στην κατανυκτική αυτή ακολουθία, που φέρνει στο προσκήνιο την ουσία του μηνύματος της Μεγάλης Εβδομάδας και της Χριστιανικής πίστης

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Γιατρός από το «Αττικόν» κατέρρευσε μετά από 5ήμερη εφημερία στο Νοσοκομείο Σάμου

Λιμνιώνας Μαραθοκάμπου: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά μετά από ολονύχτια μάχη με τους ανέμους

Κασπάροφ vs Deep Blue: Ο Σκακιστικός Όμιλος Σάμου τιμά την επέτειο της ιστορικής ήττας

Τριήμερη επίσκεψη του προέδρου του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Αιγαίου στη Σάμο με επαφές σε φορείς και υπηρεσίες

Βαρύ πένθος στον Μαραθόκαμπο Σάμου για τον χαμό της 30χρονης Κατερίνας, νοσηλεύτριας στο ΠΑΓΝΗ

Θέση υδρονομέα στον ΤΟΕΒ Κάμπου Σάμου: Aιτήσεις έως 30 Απριλίου