28.9 C
Σάμος
23/06/2025
Πολιτικά

Τι τρέχει στο Αιγαίο;

Banner Samos24

«Επιπλέον, οκτώ τμήματα θα περιληφθούν από φέτος και στο 4ο  Επιστημονικό Πεδίο, εκτός του 2ου και του 3ου που ήταν μέχρι πέρυσι. Πρόκειται για τα Τμήματα Περιβάλλοντος στη Μυτιλήνη, στη Λάρισα και τη Ζάκυνθο, τα Τμήματα Κοινωνικής Πολιτικής στην Αθήνα και την Κομοτηνή, το Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων στην Ορεστιάδα, το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης στην Ορεστιάδα και το Τμήμα Πληροφορικής με εφαρμογές στη Βιοϊατρική στη Λαμία…”

Όμως δεν ίσχυσε, δυστυχώς, το ίδιο και για  το τμήμα Μαθηματικών της Σάμου .. να μπει , δηλαδή, κι’ αυτό στο 4ο πεδίο όπως ζήτησε το ίδιο το Πανεπιστήμιο Αιγαίου  γιατί, λέει, αν γίνει αυτό τότε  τα ανταγωνιστικά τμήματα Μαθηματικών της Κεντρικής Ελλάδας θα προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας που  θα ακυρώσει την σχετική απόφαση».

Αυτά σύμφωνα και με τον ιστότοπο της Ναυτεμπορικής που  έχουν αναδημοσιευτεί και  στο αξιόπιστο alfavita. https://www.alfavita.gr/panellinies/400323_panelladikes-2023-nea-tmimata-sto-4o-pedio-nea-problimata.

Αν όλα αυτά ισχύουν που το απεύχομαι, ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Κυβέρνηση της Ν.Δ., στην Υπουργό κ. Κεραμέως και  στον ρέκτη κυβερνητικό βουλευτή καθηγητή Καρδιολογίας κ. Στεφανάδη  για την φροντίδα και τη στήριξη  που αφειδώλευτα παρέχουν τα τελευταία χρόνια  στην ακαδημαϊκή κοινότητα της ακριτικής και πολύπαθης Σάμου.

Μανώλης Νικ. Κάρλας

Υποψήφιος βουλευτής Νομού Σάμου με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

 

 

Related posts

Αναβάλλεται η επίσκεψη του Κυβερνητικού Κλιμακίου στη Σάμο λόγω πυρκαγιάς στη Χίο

admin

Πορεία ΚΚΕ στη Σάμο κατά της εμπλοκής της Ελλάδας σε στρατιωτικές επιχειρήσεις

admin

ΚΚΕ Σάμου: “Ο Πόλεμος γενικεύεται”- Κάλεσμα σε κινητοποίηση σήμερα!

admin

Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στη Σάμο: 1 Υπουργός, 5 Υφυπουργοί και 6 Γ.Γ. στο νησί

admin

Μεταφορικό Ισοδύναμο: Πιστώθηκαν 31,2 εκατ. ευρώ σε 290.218 δικαιούχους

admin

Ο Γ. Αυτιάς φέρνει στην Ευρωβουλή το θέμα των Εκκλησιών που κατέρρευσαν απο το σεισμό

admin

Οι Προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Σάμου για την Νησιωτική Πολιτική

admin

ΚΚΕ Σάμου: «Αναμένουμε και επιφυλασσόμαστε» για την κυβερνητική φιέστα»

admin

Κυβερνητικό κλιμάκιο στη Σάμο στις 24/6 για την παρουσίαση του τοπικού σχεδίου ανάπτυξης

admin