30 C
Σάμος
28/08/2025
Σαμιακά

Το θάνατο της Αργυρώς επιβεβαιώνει το Ινστιτούτο “Αρχιπέλαγος”

Περιγραφή εικόνας

To θάνατο της Αργυρώς, της γνωστής φώκιας, επιβεβαίωσε σήμερα, μέσω του Samos24, το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», αναφέροντας πως η φώκια που θανατώθηκε βίαια στις 24 Μαΐου και η οποία εκβράστηκε σε ακτή του Μαραθοκάμπου, είναι η « Αργυρώ». Την επιβεβαίωση της άσχημης αυτής εξέλιξης, έκανε η διευθύντρια Έρευνας στο Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», κα Αναστασία Μήλιου. «Λαμβάνοντας υπόψη τα δερματικά χαρακτηριστικά, το φύλο και το μήκος της φώκιας, αλλά και της απουσίας του ζώου όλο αυτό το διάστημα , είναι επιβεβαιωμένο ,πως πρόκειται για την γνωστή φώκια, που οι κάτοικοι της Σάμου αποκαλούν «Αργυρώ», δήλωσε η κα Μήλιου.

Για το περιστατικό αυτό έχει ήδη ανοίξει, από την πρώτη στιγμή, δικογραφία το Λιμεναρχείο Καρλοβάσου, ενώ επίσης είναι ενήμερες και οι εισαγγελικές αρχές της Σάμου. Παράλληλα, όπως μας έκανε γνωστό, το Ινστιτούτο Αρχιπέλαγος θα συνεχίσει και θα εντείνει τις προσπάθειες του, ώστε να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι για το βίαιο θάνατο της Αργυρώς. Θυμίζουμε, ότι η “Αργυρώ” έφερε πολλαπλές βολές με κυνηγετικό όπλο στη ράχη της και εμφανές τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο που είχε διαπεράσει τη δεξιά πλευρά της ράχης της και έφτανε έως το στομάχι της.

 

 

 

 

Related posts

Ευχαριστήριο της Οικογένειας του Γιάννη Καλλίνη για την συμπαράσταση στο πένθος 

admin

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σάμου καταγγέλλει την υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας και καλεί σε κινητοποιήσεις

admin

Καταπολέμηση κουνουπιών: Αναλυτικό πρόγραμμα ψεκασμών σε Σάμο, Ικαρία και Φούρνους για το 2025

admin

Ο Δημήτρης Βλασιάδης για σεισμόπληκτα Σάμου: «Το τέρας της γραφειοκρατίας καθιστά τη δουλειά μας ακατόρθωτη»

admin

Ο Τρύγος του Μοσχάτου στη Σάμο: Εξαιρετική σοδειά παρά τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής

admin

Σάμος: Τρεις συλλήψεις σε δύο μέρες για ηχορρύπανση

admin

Επιστολή Γιάννη Καλτάκη προς Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

admin

Eπιχείρηση διάσωσης στο Καρλόβασι: Η Speedy βρήκε τον αγνοούμενο

admin

24ωρη απεργία στο Δημόσιο από την ΑΔΕΔΥ Σάμου κατά του νέου πειθαρχικού νομοσχεδίου

admin