28.9 C
Σάμος
04/07/2024
Σαμιακά

Το ΚΚΕ Σάμου για το «Συμπόσιο της Σύμης»: Το τοξικό παρέακι που έφτασε στο νησί μας είναι ανεπιθύμητο

Η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση καταγγέλλοντας το «Συμπόσιο της Σύμης», το οποίο φέτος πραγματοποείται στη Σάμο. Η ανακοίνωση αυτή περιγράφει το Συμπόσιο ως ένα πλανόδιο θίασο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, που προωθεί τα σχέδια των πατρώνων τους εις βάρος του ελληνικού λαού και των τουρκικών παραλίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Συμπόσιο αυτό αποτελεί μια προσπάθεια προπαγάνδας για να προετοιμαστεί ο λαός των νησιών για το “μεγάλο φαγοπότι” των πολυεθνικών εταιριών που καραδοκούν να μοιραστούν το Αιγαίο. Η Τομεακή Επιτροπή επισημαίνει την παρουσία τοπικών παραγόντων και αυτοδιοικητικών, οι οποίοι συμμετέχουν και συναινούν στις αντιλαϊκές πολιτικές, προσφέροντας επιχειρήματα περί φιλοξενίας και τουριστικής δημοσιότητας.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι στη Σάμο αντιμετωπίζουν σκληρές συνθήκες εργασίας, με μακροχρόνια και κακοπληρωμένη εργασία στα τουριστικά καταστήματα, ενώ οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες αντιμετωπίζουν φοροεπιδρομές και οι αγρότες δυσκολεύονται να επιβιώσουν με το γλίσχρο εισόδημα τους. Οι νεολαίοι αναγκάζονται να φύγουν από το νησί, ενώ οι συνταξιούχοι ζουν με ελάχιστες συντάξεις.

Η Τομεακή Επιτροπή χαρακτηρίζει τους συμμετέχοντες στο Συμπόσιο ως «λύκους με προβιά προβάτου», αναγνωρίζοντας τους ως υπεύθυνους για τα αντιλαϊκά μνημόνια, τις πολεμικές επεμβάσεις και τη δημιουργία προσφύγων. Αναφέρονται επίσης στους υποστηρικτές της γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού και στους μακελάρηδες των πολέμων σε διάφορες χώρες, όπως η Κύπρος, η Γιουγκοσλαβία, το Κοσσυφοπέδιο, η Ουκρανία, το Ιράκ, η Συρία, η Υεμένη και η Αφρική.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΟ «ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ» ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Τα γεράκια ντύθηκαν περιστερές και ήρθαν στη Σάμο να συμποσιαστούν, να προστατέψουν το περιβάλλον και να σχεδιάσουν το μέλλον μας.  Αλλοίμονό μας!!!

Το περιβόητο «Συμπόσιο της Σύμης» ως περιοδεύων θίασος παίρνει κάθε χρόνο βόλτα τα νησιά και «κομίζει  κλάδον ελαίας». Στη πραγματικότητα πρόκειται για τα φυντάνια της αμαρτωλής Ευρωπαϊκής Ένωσης  και του πολεμοκάπηλου ΝΑΤΟ που έχουν ξαμοληθεί για να προπαγανδίσουν τα σχέδια των πατρώνων τους και να προετοιμάσουν το λαό των ελληνικών νησιών και της απέναντι τουρκικής ακτής, για το μεγάλο φαγοπότι που ετοιμάζουν σε βάρος τους, μοιράζοντας  το Αιγαίο στις πολυεθνικές που καραδοκούν.

Από κοντά βαστάζοι και θλιβεροί  οικοδεσπότες, οι τοπικοί «αυτοδιοικητικοί»  και οικονομικοί παράγοντες των κομμάτων που προσκυνούν και συναποφασίζουν τις πιο βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές, ψελλίζοντας επιχειρήματα περί φιλοξενίας και τουριστικής δημοσιότητας και διασημότητας για το νησί.

Ο λαός της Σάμου, οι εργαζόμενοι που ασφυκτιούν και συνθλίβονται στα 12ωρα κακοπληρωμένης και ενίοτε απλήρωτης δουλειάς στα τουριστικά κάτεργα, οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες που απειλούνται από τη φοροεπιδρομή, οι αγρότες που βλέπουν το γλίσχρο εισόδημα  του καθημερινού μόχθου τους να μην τους φτάνει ούτε για τα στοιχειώδη, οι νέοι και οι νέες  μας που αναγκάζονται να φεύγουν και να «ρίχνουν μαύρη πέτρα πίσω τους», οι συνταξιούχοι που ψευτοζούν με τις συντάξεις – κοροϊδία,

ΟΛΟΙ ΜΑΣ,

σε όλους αυτούς τους λύκους  που μας επισκέπτονται με προβιά προβάτου, αναγνωρίζουμε τους δυνάστες μας, τους εμπνευστές και διαχειριστές των αντιλαϊκών μνημονίων της φτώχιας , της ακρίβειας, της κατεδάφισης της δημόσιας υγείας και παιδείας, που τελειωμό δεν έχουν.

Αναγνωρίζουν τους  υπεύθυνους πολέμων και επεμβάσεων, τους «παραγωγούς» εκατομμυρίων προσφύγων και των αντίστοιχων φυλακών τους όπως εδώ στου Ζερβού, τους μακελάρηδες της Κύπρου, της Γιουγκοσλαβίας, του Κοσσόβου, της Ουκρανίας, του Ιράκ και της Συρίας, της Υεμένης και της Αφρικής. Αναγνωρίζουν στο πρόσωπό τους , τους απροκάλυπτους υποστηρικτές της γενοκτονίας του Παλαιστινιακού λαού, από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ.

(Όσο για τον Τούρκο συνθέτη και συγγραφέα Ζουλφί Λιβανελί  που τον επιδεικνύουν ως άλλοθι προοδευτικότητας , να μην κατάλαβε άραγε που πάει και με ποιούς έχει να κάνει; Δεν τον έχουμε για αφελή. Ας πρόσεχε!!!)

 

Αυτό είναι το ΤΟΞΙΚΟ ΠΑΡΕΑΚΙ  που ενέσκηψε στο νησί μας και ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟ.

 

Το ΚΚΕ καλεί όλο το λαό να καταδικάσει αυτή τη λυκοσύναξη και να βροντοφωνάξει:

 

ΟΥΤΕ ΓΗ – ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ , ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.

 

Related posts

Νοσοκομειακοί Γιατροί προς Διοικήτρια – Μην αναστατώνετε τη λειτουργία του Νοσοκομείου Σάμου

admin

28.336 επισκέπτες απο την Τουρκία στη Σάμο σε τρεις μήνες

admin

Οδηγίες εγγραφών σε ΕΠΑΛ και ΓΕΛ: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Σχολικό Έτος 2024-2025!

admin

Υπηρεσίες παιδιάτρου στην Κ.Ε.Δ. Σάμου από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

admin

Συνελήφθησαν για δεύτερη συνεχόμενη φορά για διατάραξη ησυχίας

admin

Άλλο ένα περιστατικό σκόπιμης θανάτωσης δελφινιού στις ΒΔ ακτές της Σάμου

admin

Το Trip Advisor βραβεύει το Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου

admin

Στη Σάμο για διακοπές η Δήμητρα Ματσούκα και ο Πέτρος Κόκκαλης

admin

Πρωτοβουλίες για την ευημερία των ζώων από τον Αντιδήμαρχο Καραμηνά

admin