24/07/2026
Περιφερειακά

Το Πυθαγόρειο και το Ηραίον επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης

167713838_2800198033574374_5869232507362452191_n

Φαίνεται πως ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου έχει πάρει προσωπικά το θέμα του αλιευτικού καταφυγίου στο Ηραίον Σάμου.  

Άλλωστε δικαιολογείται από το γεγονός  πως σε κάθε επίσκεψή του στη Σάμο περνάει από το Ηραίον για να ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις τους επαγγελματίες που εδώ και δέκα χρόνια περιμένουν υπομονετικά έχοντας αγανακτήσει.

Ο κ. Μουτζούρης που επεσήμανε πως μέχρι τέλος Δεκεμβρίου ελπίζει να έχει δοθεί η άδεια για την κατασκευή του λιμένα ενώ υπογράμμισε πως οι υπηρεσίες από τα κεντρικά μέσω Google έχουν διαπιστώσει κάποιες αυθαίρετες κατασκευές και θέτουν θέμα κατεδαφίσεων για να γίνει το έργο.

Διαπίστωσε την ανάγκη καθαρισμού του λιμένα, ο οποίος θα γίνει μόλις  δοθεί η επίσημη άδεια. Επιπλέον τόνισε ότι  η πρόταση για ένταξη του έργου στο επιχειρησιακό πρόγραμμα αλιείας 2014-2020 έχει γίνει και βρίσκεται σε αναμονή για να εγκριθεί έτσι ώστε να ξεκινήσει.

Τέλος ο Περιφερειάρχης πέρασε και από το Πυθαγόρειο και συνομίλησε με κατοίκους και τον πρόεδρο της κοινότητας

Την Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα αποκαταστάσεως του λιμένα.

Kεντρική φωτογραφία Γιώργος Αβραμίδης.

Το Πυθαγόρειο και το Ηραίον επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Στη Ρόδο συναντώνται οι Περιφερειάρχες των τεσσάρων νησιωτικών Περιφερειών, υπογράφουν τη «Διακήρυξη της Κέρκυρας»

Πυθαγόρειο: Το πρόγραμμα εορτασμού στις 5 και 6 Αυγούστου

Αφθώδης στη Λέσβο: Επιπλέον 500.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών στην Περιφέρεια

Ενημέρωση για τις δαπάνες του αφθώδη πυρετού στη Λέσβο ζητούν Βαλσαμίδης και Μπουγδάνος

Στη Χίο συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου

Δεύτερος ψεκασμός κατά του δάκου της ελιάς σε δέκα κοινότητες της Σάμου