ΥΛΙΚΑ
(για 4 άτομα)
200 γραμμάρια τραχανά
200 γραμμάρια αρμόγαλο
2 καρότα
2 μέτρια κολοκύθια
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 κλωνάρια σέλερι
1 σκελίδα σκόρδο
2 ώριμες φρέσκιες ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
400 ml ζωμό λαχανικών
100 γραμμάρια τριμμένη γραβιέρα Σάμου
100 ml ξηρό μοσχάτο Σάμου
50 ml ελαιόλαδο
5 φύλλα πλατύφυλλουβασιλικού
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το ελαιόλαδο με τα λαχανικά κομμένα σε μικρούς κύβους (εκτός από την τριμμένη ντομάτα), τα αλατίζουμε και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά έτσι ώστε να καραμελώσουν. Προσθέτουμε τον τραχανά, ανακατεύουμε για ένα με δύο λεπτά ακόμα και σβήνουμε με το λευκό μοσχάτο Σάμου. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και ενσωματώνουμε σταδιακά τον ζωμό λαχανικών σιγά, σιγά αφήνοντας κάθε φορά να πίνει τα υγρά του. Δοκιμάζουμε τον τραχανά και όταν είναι έτοιμος και δεν έχει περιττά υγρά, τραβάμε το κατσαρολάκι από την φωτιά, ρίχνουμε την γραβιέρα Σάμου, τα φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού ψιλοκομμένα, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε το φαγητό μας στα πιάτα και προσθέτουμε το αρμόγαλο.
Πηγή :samosfood.gr