05/05/2026
Σαμιακά

Tα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου στο WINE 2 WINE FEST ΠΑΤΡΑΣ

WINE 2 WINE FEST στην ΠΑΤΡΑ

Tα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου έδωσαν δυναμικά το παρών.

Μια ξεχωριστή έκθεση κρασιού διοργανώθηκε με τεράστια επιτυχία την Κυριακή 8 Μαϊου 2022 στον υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας χώρο του Οmega Yacht Club, στην Πάτρα.

Οι διοργανωτές, Ανδρέας Τζούδας και Άκης Ξένος που έχουν τιμηθεί με διακρίσεις και επαίνους για την άριστη γνώση τους στην οινική παραγωγή καθώς είναι απόφοιτοι της W.S.P.C ltd, έδωσαν για μια ακόμη φορά τον καλύτερό τους εαυτό κι έστησαν ένα αξέχαστο event, μια πραγματική «γιορτή» για το κρασί!

κρασιά του ΕΟΣ Σάμου έδωσαν δυναμικά το παρών στο εξαιρετικό αυτό φεστιβάλ, στα πλαίσια συνεργασίας με τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΛΛΑΡΙΑ ΟΙΝΩΝ και κατέδειξαν στο πολυπληθές κοινό που προσήλθε, το δυναμισμό του σαμιακού αμπελώνα που παράγει τα εκπληκτικά ξηρά, ημίξηρα και γλυκά κρασιά από άσπρο μικρόρωγο μοσχάτο.

Η σειρά των «Άθικτων Οίνων» (Βουνίτης, Προφήτης και Ερημίτης) του ΕΟΣ Σάμου προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον των επαγγελματιών του οίνου αλλά και των οινόφιλων επισκεπτών. Το ημίξηρο λευκό ΒΑΒΕΛ με τη μεγάλη ισορροπία στη γεύση και αρμονία στην επίγευση καθώς και το ημίξηρο ροζέ ΒΑΒΕΛ με το υπέροχο σομόν απαλό χρώμα με τις βιολετί  αποχρώσεις, έκλεψαν τις καρδιές όλου του νεανικού κόσμου, ενώ τα «Αρχέγονα Εδάφη» έτυχαν εξαιρετικών σχολίων από τους γνώστες των εκλεκτών οίνων. Όσο για το εκπληκτικό, συλλεκτικό και παλαιωμένο «Samos 1963», με την ανεκτίμητη ποιότητα αλλά και μια πρωτόγνωρη φρεσκάδα, η οποία αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο από τον πλούτο των πυκνών αρωμάτων που πλαισιώνουν τη μοναδική του γεύση, έγινε κυριολεκτικά ανάρπαστο!

Κατά γενική ομολογία, στην αψεγάδιαστη αυτή διοργάνωση που έχει όλα τα στοιχεία ώστε να γίνει θεσμός, τα οινοποιεία που συμμετείχαν κατάφεραν να «μιλήσουν» στη διεθνή οινική γλώσσα με τρόπο σύγχρονο και μια αισθητική προσέγγιση που άφησε ικανοποιημένους και τους πιο δύσκολους οινόφιλους. Στην ουσία, οι επισκέπτες μπόρεσαν να εξερευνήσουν οινικά όλη τη χώρα, μέσω των συμμετοχών από τα καλύτερα μικρά και μεγάλα οινοποιεία της πατρίδας μας, αλλά και να δοκιμάσουν κρασιά, ποικιλίες και ετικέτες, που ίσως αλλιώς και να μην τα είχαν γνωρίσει.

Στο οινικό αυτό «ταξίδι» ο Συνεταιρισμός της Σάμου, εμφανίστηκε να έχει ακόμη μια φορά, πρωτεύοντα ρόλο!

 

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

9ος «Πυθαγόρας ο Σάμιος»: Όλα τα αποτελέσματα του ημιμαραθωνίου και του Fun Race

Το Blue Star Myconos θα δέσει στη Μυτιλήνη- ακυρώνεται το δρομολόγιο της Δευτέρας για Βαθύ

Νωρίτερα φέτος οι μέδουσες στις ελληνικές θάλασσες – εντοπίστηκαν και στα νερά της Σάμου

Πανήγυρη του Αγίου Γεωργίου του Νεομάρτυρος στη Χώρα Σάμου στις 9 και 10 Μαΐου

Σάμος: Έφτασαν οι πρώτοι 150 Βρετανοί τουρίστες της Jet2 μετά από 8 χρόνια προσπαθειών

Τροποποιείται το δρομολόγιο του Blue Star Myconos από Θεσσαλονίκη λόγω κακοκαιρίας