14/11/2025
Σαμιακά

Υποχρεωτική θα είναι η φοίτηση στα σχολεία των παιδιών προσφύγων(Νομοσχέδιο)

Υποχρεωτική είναι η φοίτηση στα σχολεία των παιδιών προσφύγων σύμφωνα με διατάξεις που κατατέθηκαν στην Βουλή σε νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση. Σύμφωνα με τις ίδιες διατάξεις θα επιβάλλονται κυρώσεις σε γονείς πρόσφυγες που αμελούν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Οι κυρώσεις σε βάρος τους είναι οι προβλεπόμενες για τους Έλληνες διοικητικές κυρώσεις.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το άρθρο 51 του σχετικού νομοσχεδίου «οι ανήλικοι αιτούντες και τα ανήλικα τέκνα των αιτούντων κατά την παραμονή τους στην χώρα υποχρεούνται να εντάσσονται σε μονάδες παροχής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δημοσίου εκπαιδευτικού συστήματος.

Η ένταξη γίνεται με προυποθέσεις ανάλογες με αυτές που ισχύουν για τους Ελληνες πολίτες και με διευκολύνσεις ως προς την εγγραφή σε περίπτωση δυσχερειών υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών και για όσο χρονικό διάστημα δεν εκτελείται μέτρο απομάκρυνσης που εκκρεμεί κατά των ιδιών ή κατά των γονέων».

Πρώτο Θέμα

Related posts

Ημέρα Εορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων την 21η Νοεμβρίου – Οι εκδηλώσεις

admin

Συμπλοκή μεταναστών με μαχαίρια και κοντάρια στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου

admin

Σάμος: Μαθητές και εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού

admin

Καθημερινές Θείες Λειτουργίες έως τα Χριστούγεννα στη Μητρόπολη Σάμου

admin

Στους 34.866 επιβάτες έκλεισε ο Οκτώβριος στο αεροδρόμιο Σάμου

admin

Στις 28 Νοεμβρίου φωταγωγείται το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην κεντρική πλατεία Πυθαγόρα

admin

Σε εξέλιξη φωτιά στους Φούρνους- Δεν απειλούνται κατοικίες

admin

Καταγγελία του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου για την κατάσταση της Πορφυριάδας

admin

Δημιουργία Τράπεζας Αίματος από τον Εμπορικό Σύλλογο Καρλοβάσου

admin