09/11/2025
Σαμιακά

Ακολουθία Δ’ Στάσεως Χαιρετισμών διά τους Σαμίους, Ικαρίους και Φουρνιώτες Αττικής και Πειραιά

Με λαμπρότητα και με μεγάλη συμμετοχή Σαμίων, Ικαρίων και Φουρνιωτών Αττικής και Πειραιά ως και φίλων, τελέσθηκε η Ακολουθία της Δ’ Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Πειραιά, στο Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, κάτωθεν του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Εύσέβιος χοροστάτησε στην Ακολουθία των Χαιρετισμών και ωμίλησε για την Παναγία του πάθους, των δακρύων και του πόνου. Ανεφέρθη δε στα Νησιά μας επισημαίνοντας την υπογεννητικότητα και τις δυσκολίες της νησιωτικής ζωής και κάλεσε όλους να ανανεώνουν την αγάπη τους και την θύμισή τους σε αυτά και ιδιαίτερα τώρα το Πάσχα.
Στη συνέχεια απένειμε την ανωτάτη τιμητική διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως μας, τον Χρυσούν Σταυρόν μετά της Εικόνος του Παντοκράτορος, εις τον διακεκριμένον Στρατιωτικόν – Ιατρόν και Συγγραφέα, κ. Αριστογείτωνα Χαραλαμπάκην με καταγωγή από τον Πύργο της Σάμου.
Μετά την απόλυση, άπαντες έλαβαν ευλογίαν παρά του Σεβασμιωτάτου, το ημερολόγιον τσέπης της Ιεράς Μητροπόλεως μας, του τρέχοντος έτους, αφιερωμένο εις τα 30 χρόνια Ποιμαντορίας του σεπτού μας Ποιμενάρχου.

 

Related posts

Εργατικό Κέντρο Σάμου και ΑΔΕΔΥ: «Τιμάμε το Πολυτεχνείο με σύγχρονους αγώνες»

admin

Οι «σύγχρονες Θερμοπύλες» του Έθνους τιμήθηκαν στη Σάμο από τους Εφέδρους και Αποστράτους Αξιωματικούς

admin

Η Πολεμική Αεροπορία τιμά τον Προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ στη Σάμο

admin

Διαμαρτυρία γονέων στον Καραβόσταμο για τη μη λειτουργία του ολοήμερου νηπιαγωγείου

admin

Υποχρεωτικές μάσκες και περιορισμένο επισκεπτήριο στο Νοσοκομείο Σάμου

admin

Νέες ρυθμίσεις για ωράρια, υπερωρίες και 13ωρο στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Σάμου

admin

Παρουσιάζεται το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο Σάμου

admin

Συνάντηση Διοικητή Νοσοκομείου Σάμου με τον Ιατρικό Σύλλογο

admin

Σάμος: Έλεγχος βηματοδοτών με τη συνδρομή της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

admin