29/07/2026
Σαμιακά

Ανακοίνωση του Λιμενικού για την ακυβερνησία του “ΣΑΟΝΗΣΟΣ” στους Λειψούς

SAONISOS-22 (1)

Τις πρωινές ώρες της Tρίτης, οι Λιμενικές Αρχές Λέρου, Καλύμνου, Πάτμου και Λειψών ενημερώθηκαν από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σχετικά με την ακυβερνησία του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου “ΣΑΟΝΗΣΟΣ” Ν.Π. 12489. Το πλοίο, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο, υπέστη μηχανική βλάβη στη θαλάσσια περιοχή 3,2 ναυτικά μίλια νότια των Λειψών, μεταφέροντας 21 επιβάτες, 8 Ι.Χ., 4 δίκυκλα και 21 μέλη πληρώματος.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης, με την αποστολή δύο περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενός σκάφους της Frontex, τριών αλιευτικών σκαφών (ένα εκ των οποίων με εκπροσώπους της Λιμενικής Αρχής Λειψών), ενός βοηθητικού σκάφους ιχθυοκαλλιέργειας και του ρυμουλκού “ΠΟΘΗΤΟΣ IV” Ν.Π. 13355. Το πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Καλύμνου, με τη βοήθεια του ρυμουλκού και τη συνοδεία ενός περιπολικού σκάφους.

Δεκαέξι επιβάτες μεταφέρθηκαν στον προορισμό τους με τα ταχύπλοα “ΥΔΡΟΧΟΟΣ” Τ.Λ. 106 και “ΖΥΓΟΣ” Τ.Λ. 246. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ούτε θαλάσσια ρύπανση. Το Λιμεναρχείο Καλύμνου απαγόρευσε τον απόπλου του “ΣΑΟΝΗΣΟΣ” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα. Η προανάκριση διεξάγεται από το Λιμεναρχείο Λέρου.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Δρομολόγια «Λευκά Όρη»: Πώς συνδέεται η Σάμος με Πειραιά και Δωδεκάνησα

Η Σάμος τιμά τους Σαμίους Αγίους της: Διήμερο εκδηλώσεων 1 και 2 Αυγούστου

Μόλις τέσσερις εισακτέοι στο Μαθηματικό της Σάμου: Έντονος προβληματισμός για το μέλλον του Τμήματος

Σάμος: Ο Ιούλιος της Πυθαγόρειας διατροφής

Ο Σαμιώτης Σταύρος Σπύρου στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής Baseball5

Πλήθος κόσμου τίμησε τον Άγιο Παντελεήμονα στο Νοσοκομείο Σάμου