23.3 C
Σάμος
13/10/2024
Αστυνομικά - Λιμενικά

Απόπειρα απάτης στη Σάμο με το πρόσχημα νοσηλείας συγγενικού προσώπου

Σάμος – Μια νέα περίπτωση απόπειρας απάτης σημειώθηκε σήμερα στη Σάμο, όταν ηλικιωμένη γυναίκα δέχθηκε τηλεφώνημα σταθερού τηλεφώνου με σκοπό την οικονομική εξαπάτησή της. Oι δράστες ισχυρίστηκαν ότι το παιδί της γυναίκας χρειάζεται άμεσα νοσηλεία, η οποία θα απαιτούσε χρυσές λάμες κόστους 120.000€. Οι απατεώνες πίεσαν την ηλικιωμένη να αποκαλύψει πόσα χρήματα έχει στο σπίτι για να δώσει ως προκαταβολή, αλλιώς απείλησαν ότι το παιδί της θα παραμείνει ανάπηρο για πάντα.

Η γυναίκα, αντιλαμβανόμενη την απάτη, έκλεισε το τηλέφωνο αμέσως, αποφεύγοντας έτσι την παγίδα που της είχαν στήσει.

Προσοχή!

Η συγκεκριμένη μέθοδος απάτης είναι γνωστή και χρησιμοποιείται από οργανωμένες ομάδες, κυρίως Ρομά, στις μεγαλουπόλεις. Οι δράστες έρχονται σε άμεση επαφή με τα θύματα και λαμβάνουν τα χρήματα χέρι με χέρι, δίνοντάς τους χειρόγραφες αποδείξεις χωρίς καμία αξία. Σε περιπτώσεις που το θύμα είναι ιδιαίτερα ευκολόπιστο, οι απατεώνες το οδηγούν μέχρι και σε τραπεζικά καταστήματα ώστε να τους αποσπάσουν ακόμα μεγαλύτερα ποσά που δεν είναι άμεσα διαθέσιμα στο σπίτι τους.

Οι αρχές συνιστούν στους πολίτες να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί σε παρόμοια τηλεφωνήματα και να μην αποκαλύπτουν προσωπικές και οικονομικές πληροφορίες σε άτομα που δεν γνωρίζουν. Σε περίπτωση που δεχθούν τέτοια κλήση, να επικοινωνούν αμέσως με την Αστυνομία για να αναφέρουν το περιστατικό.

Related posts

Καταδίωξη και σύλληψη διακινητή στη Σάμο

admin

Σύλληψη 26χρονου για ναρκωτικά στο Λιμάνι Καρλοβασίου

admin

Σύλληψη τριών ημεδαπών στη Σάμο για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών

admin

Τροχαίο ατύχημα στον Μαραθόκαμπο Σάμου

admin

Νέο περιστατικό διακίνησης αλλοδαπών στη Σάμο

admin

Σάμος: Σύλληψη δακινητή μετά από καταδίωξη

admin

Σύλληψη για Ναρκωτικά στη Σάμο

admin

Σύλληψη 36χρονης για πλαστογραφία πιστοποιητικών

admin

Κρυμμένοι αλλοδαποί σε αυτοκίνητο – Συλλήψεις στο Λιμάνι Καρλοβάσου

admin