23.3 C
Σάμος
13/10/2024
Σαμιακά

Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου: Κάλεσμα για Συμμετοχή στις Κινητοποιήσεις στις 28 Αυγούστου

Το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους πολίτες, εργαζόμενους και συνδικαλιστές να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις για την υγεία που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 28 Αυγούστου. Η συγκέντρωση στη Σάμο θα γίνει στις 19:30 στην Πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ, ενώ στην Ικαρία στις 21:00 στην Πλατεία Ευδήλου.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σημειώνει ότι η, κατάσταση στο χώρο της υγείας στα νησιά μας – και όχι μόνο – χειροτερεύει. Θέτει σε άμεσο κίνδυνο ζωές και δυσκολεύει σε πολύ μεγάλο βαθμό την ιδιαίτερα βεβαρημένη οικονομική κατάσταση της λαϊκής οικογένειας, που ακόμη και για βασικά πράγματα αναγκάζεται να φύγει για κάποιο αστικό κέντρο.

Η υγεία γίνεται εμπόρευμα που πληρώνουμε “χρυσάφι” για να πλουτίζουν τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα του κλάδου. Είναι προκλητική η αδιαφορία των κυβερνόντων, που “δεν ακούν” τις φωνές απόγνωσης που λένε ότι δεν έχουμε γιατρούς και εξοπλισμό για τη φροντίδα τη δική μας και των παιδιών μας.

Τα συνδικάτα και οι φορείς του λαϊκού κινήματος έχουν επανειλημμένα κινητοποιηθεί. Πέρυσι, 200 φορείς του Αιγαίου προχώρησαν σε κινητοποιήσεις τόσο τοπικά, όσο και στο υπουργείο υγείας, όπου οι απαντήσεις που πήραμε ήταν, ουσιαστικά, ότι “δεν είναι τόσο σοβαρό το πρόβλημα”Θεωρούν την παροχή πλήρων παροχών υγείας, κόστος. Είναι κόστος γι’ αυτούς να στελεχώσουν τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, τα ιατρεία και να τα εξοπλίσουν με όλα τα απαραίτητα.

Υπάρχουν τραγικές ελλείψεις που με τον καιρό γίνονται μεγαλύτερες. Στα νοσοκομεία του νομού και στις άλλες δομές, το προσωπικό δε φτάνει ούτε το 50% που προβλέπεται με βάση τα – απαρχαιωμένα κι αυτά – οργανογράμματα. Διάφορες κλινικές υπολειτουργούν, η ΜΕΘ Σάμου κινδυνεύει να κλείσει, τα επείγοντα λειτουργούν με αγροτικούς ιατρούς, δεν υπάρχουν ειδικότητες, όπως Οφθαλμίατρος, ΩΡΛ, Ενδοκρινολόγος, Γαστρεντερολόγος, Ογκολόγος, Ψυχίατρος, Παιδοψυχίατρος κ.α.. Ακόμη και οι ειδικότητες που υπάρχουν, δεν επαρκούν και υπάρχουν τεράστιες καθυστερήσεις στα ραντεβού.

Οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας έχουν εξαντληθεί. Έχουν δώσει “σώμα και ψυχή” προκειμένου να μπορούν να παρέχουν στο λαό των νησιών μας ό,τι καλύτερο μπορούν, όμως υπάρχουν και ανθρώπινα όρια και αυτά τα όρια ξεπερνιούνται καθημερινά.

Δεν πάει άλλο! Δεν ανεχόμαστε αυτή την κατάσταση! Αποτελεί συνειδητή πολιτική των κυβερνήσεων αυτή την κατάσταση, με ευθύνη και των διοικήσεων των νοσοκομείων που ακολουθούν πιστά αυτές τις πολιτικές.

Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις στη μάχη διεκδίκησης λύσεων! Μια μάχη που καθημερινά δίνουν οι Σύλλογοι Εργαζομένων των Νοσοκομείων και η Ένωση Ιατρών και στην οποία καλούμε όλα τα σωματεία ευθύνης μας να πάρουν θέση, όλα τα συνδικάτα του νομού σε συμμετοχή, όλους τους φορείς, τους συλλόγους, το λαό των νησιών μας σε ξεσηκωμό. Το Εργατικό Κέντρο Σάμου έχει ήδη εξαγγείλει νέες κινητοποιήσεις για τα ζητήματα αυτά, την Τετάρτη 28 Αυγούστου τόσο στη Σάμο, όσο και στην Ικαρία.

Απαιτούμε υγεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλους, με πλήρη στελέχωση όλων των δημόσιων δομών και του ΕΚΑΒ σε προσωπικό και εξοπλισμό, με γενναία κρατική χρηματοδότηση, μονιμοποίηση των συμβασιούχων και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

Related posts

Προκήρυξη 6 θέσεων Ιατρών για το Νοσοκομείο Σάμου

admin

Σάμος: Ημερίδα για πρόληψη φαινομένων βίας στα σχολεία – Ομιλία Γ. Νικολαΐδη

admin

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου για την κινητοποίηση της 9ης Οκτώβρη στο Καρλόβασι

admin

Δύο ακόμα χρυσές βραβεύσεις για τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου

admin

Εορτασμός 40ής επετείου από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Αιγαίου

admin

Στη Β’ φάση ο διαγωνισμός του ΑΔΜΗΕ για τα υποβρύχια καλώδια δωδεκανήσων και ΒΑ Αιγαίου

admin

Η Σάμος χωρίς αεροδρόμιο για 20 ημέρες λόγω έργων- Τι απαντά η Fraport Greece

admin

Δωρεάν μαζικές στειρώσεις στους Δήμους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου

admin

Στο νοσοκομείο η Καίτη Γκρέυ

admin