22.2 C
Σάμος
24/10/2024
Πολιτικά

Άρθρο του Β. Μαρούπα – 2 Νοέμβρη οι νησιώτες ξανά στους δρόμους για την υγεία

2 Νοέμβρη οι νησιώτες του Αιγαίου ξανά στους δρόμους

Διεκδικούμε δημόσιες, δωρεάν, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, χωρίς καμιά επιχειρηματική δράση

Στις 28 Αυγούστου ο λαός της Σάμου σύσσωμος, μετά από κάλεσμα του Εργατικού  Κέντρου και δεκάδων άλλων σωματείων και φορέων του νησιού βγήκε στους δρόμους. Πλημμύρισε το Βαθύ φωνάζοντας: Φτάνει πια με τις ελλείψεις! Φτάνει πια να παίζετε με τις ζωές! Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους! Κάλυψη των κενών του νοσοκομείου και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας!

Το αίτημα ήταν πάνδημο, η συμμετοχή τεράστια. Ο κίνδυνος κλεισίματος της ΜΕΘ (που είναι ακόμα υπαρκτός) και το σοβαρό επεισόδιο υγείας την ώρα της δουλειάς της παιδιάτρου του νοσοκομείου ήταν γεγονότα θρυαλλίδες των εξελίξεων, ήταν οι σταγόνες που ξεχείλισαν το ποτήρι της δίκαιης λαϊκής οργής.

Η κινητοποίηση ταρακούνησε την κυβέρνηση, την ανάγκασε να κινηθεί. Η πράξη όμως δείχνει αυτό το οποίο όλοι φοβόμασταν, αυτό που από την πρώτη στιγμή εκτιμούσαμε: ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν δεν απαντούσαν στην αιτία του προβλήματος, ενώ αμφιβάλαμε ότι θα υλοποιήσουν τις εξαγγελίες τους.

Οι κινήσεις του Υπουργείου «εμπορίας» της Υγείας και εξαπάτησης του λαού

Το υπουργείο θορυβημένο πραγματοποίησε σύσκεψη, που φρόντισε (sic) να μην καλέσει τους οργανωτές της κινητοποίησης και τα σωματεία των υγειονομικών (βολική παράλειψη). Ανακοίνωσε επέκταση του επιδόματος για άγονες περιοχές, ανακηρύσσοντας όλο το νομό ως δυσπρόσιτο και άγονο, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα προκηρύξει όλα τα κενά των νοσοκομείων.

Σε επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ (13/9/2024) ο θρασύς και πολυλογάς αντικομμουνιστής Υπουργός Υγείας είπε επί λέξη: «Ζητήσαμε άμεσα από το διοικητή του Νοσοκομείου ….να μας αποστείλει επισήμως όλες τις κενές οργανικές θέσεις του νοσοκομείου της Σάμου. Στην προκήρυξη που ετοιμάζουμε τώρα τέλος Σεπτεμβρίου αρχές Οκτωβρίου θα προκηρυχθεί το σύνολο. Όλες οι κενές θέσεις του νοσοκομείου της Σάμου θα προκηρυχτούν με την προκήρυξη που έρχεται τις επόμενες δύο εβδομάδες»

Ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται

Και ήρθε η περιβόητη προκήρυξη στις 18 Οκτώβρη. Και ενώ τα κενά με βάση το απαρχαιωμένο οργανόγραμμα είναι τα παρακάτω: 44 κενά γιατρών, που αυξάνονται και με νέες παραιτήσεις, 30 νοσηλευτές, 11 άτομα από την καθαριότητα, 20 άτομα από βοηθητικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες, προκηρύχτηκαν 6 θέσεις γιατρών! Πρόκειται για τον ορισμό της πολιτικής απατεωνιάς!

Δε μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια! Ξεσηκωνόμαστε για την υγεία του λαού και των παιδιών του!

Καλούμε το λαό του νησιού σε δράση μέσα από τους οργανωμένους φορείς του εργατικού λαϊκού κινήματος και να απαιτήσει τα δικαιώματά του. Να δυναμώσει τη φωνή του για να καλυφθούν τώρα οι μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, προκηρύσσοντας θέσεις για όλα τα κενά. Αυτός είναι ο τρόπος για να έρθουν γιατροί.

Να δείξει ο λαός με την κινητοποίησή του ότι απαιτεί σύγχρονη δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους.

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν το Σάββατο 2 Νοέμβρη στο Βαθύ, στο περίπτερο Ζαχαράκη στις 6:30 μμ, για να γίνει πορεία μέχρι την πλατεία Πυθαγόρα και συναυλία. Όλοι μαζί για δημόσιες, δωρεάν, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, χωρίς καμιά επιχειρηματική δράση.

Μαρούπας Βαγγέλης

Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και της Κομματικής Επιτροπής Αιγαίου του ΚΚΕ

Related posts

Στεφανάδης και Παπαγεωργίου στο Υπ. Κλιματικής Κρίσης

admin

Χρηστίδης: Άμεση πρόσληψη με 12μηνη εργασία των 2.500 εποχικών πυροσβεστών

admin

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το Μεταφορικό Ισοδύναμο

admin

Παρέμβαση Παρασκευαΐδη για την μονιμοποίηση των Εποχικών Πυροσβεστών

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Οδηγός για την ανάδειξη Προέδρου

admin

ΥφΑΑΤ, Διονύσης Σταμενίτης: «Επενδύουμε στις αναπτυξιακές δυνατότητες της ΚΑΠ για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα των νησιωτικών περιοχών της χώρας»

admin

Αναφορά στη Βουλή για τις καθυστερήσεις αποζημιώσεων των πλημμυροπαθών Σάμου

admin

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Γαϊτανής: Το κόμμα θα συνεχίσει πιο αγωνιστικά, δυναμικά και διεκδικητικά

admin

Άνετη επικράτηση Ανδρουλάκη στη Σαμο και στον β’ γύρο με 58,93%

admin