7.2 C
Σάμος
23/02/2025
Αστυνομικά - Λιμενικά

Β. Αιγαίο: Μετά από τέσσερα χρόνια υπηρεσίας, η “DEA” απεβίωσε

Μετά από τέσσερα χρόνια αφοσιωμένης υπηρεσίας στην ανίχνευση εκρηκτικών υλών, η “DEA”, ο αστυνομικός σκύλος της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, απεβίωσε πρόσφατα σε ηλικία πέντε ετών. Η “DEA” εκπλήρωσε με επιτυχία όλες τις αποστολές της και συμμετείχε ενεργά σε ενημερωτικές δράσεις με το συνοδό της, κερδίζοντας την αγάπη και την αναγνώριση τόσο των μικρών όσο και των μεγάλων.

Η “DEA” παραδίδει τη σκυτάλη στη “Witta”, τον νέο αστυνομικό σκύλο ανίχνευσης εκρηκτικών υλών της Ο.Ε.Ε.Μ. Βορείου Αιγαίου. Ο αστυνομικός σκύλος, γνωστός και με τον κωδικό «K-9», αποτελεί αναπόσπαστο μέλος της οικογένειας του συνοδού και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η συμβολή των αστυνομικών σκύλων είναι καθοριστική για την ασφάλεια και την πρόληψη εγκλημάτων στην κοινότητα, καθώς οι ικανότητές τους στην ανίχνευση εκρηκτικών υλών συμβάλλουν ουσιαστικά στην αποτροπή επικίνδυνων καταστάσεων.

Η “Witta” αναλαμβάνει τώρα τον υπεύθυνο ρόλο της προστασίας και της ασφάλειας, συνεχίζοντας την παράδοση που άφησε πίσω της η “DEA”. Οι προσδοκίες είναι υψηλές, και η Ελληνική Αστυνομία παραμένει αφοσιωμένη στην εκπαίδευση και την υποστήριξη των σκύλων αυτών, διασφαλίζοντας την αποτελεσματικότητά τους στις επιχειρήσεις.

Related posts

Προκήρυξη Διαγωνισμού για την Εισαγωγή Ιδιωτών στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας

admin

Άδειες χειριστών σκαφών: Εξετάσεις στη Σάμο στις 12 Μαρτίου

admin

Καρλόβασι: Νεαρός στα χέρια της αστυνομίας με μικροποσότητα χασίς

admin

Υποστελέχωση Αστυνομίας Σάμου: Συνάντηση με τον Αρχηγό για άμεση ενίσχυση

admin

Σάμος: Εντοπισμός 102 μεταναστών και συλλήψεις διακινητών από το Λιμενικό

admin

Συνελήφθη 17χρονος αλλοδαπός στη Σάμο, για αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας

admin

Λιμενικό και Europol: Καταδίωξη θαλαμηγού στη Σάμο – Συλλήψεις για διακίνηση μεταναστών

admin

Εντοπισμός 31 ατόμων και σύλληψη Τούρκου διακινητή στη Σάμο

admin

Σύλληψη 75χρονου για Ναρκωτικά

admin