21.7 C
Σάμος
23/10/2024
Σαμιακά

Διημερίδα LEADER/CLLD στο Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο

ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ (Κ.Α.Α.Ε.Κ.Τ. ΣΑΜΟΥ Α.Ε.)

Διημερίδα με θέμα: «Πορεία Υλοποίησης & Αποτελέσματα Τοπικού Προγράμματος ΤΑΠΤΟΚ LEADER/CLLD

Νομού Σάμου», 16 Οκτωβρίου 2024, Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο
Ξενάγηση-Γευσιγνωσία, 17 Οκτωβρίου 2024, ΕΟΣ Σάμου

 

Με μεγάλη επιτυχία και με την παρουσία των τοπικών αρχών, αλλά και πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε η Διημερίδα, που διοργάνωσε το Κ.Α.Α.Ε.Κ.Τ. Ν. Σάμου στις 16 Οκτωβρίου 2024 με θέμα «Πορεία Υλοποίησης & Αποτελέσματα Τοπικού Προγράμματος ΤΑΠΤΟΚ CLLD/LEADER  Νομού Σάμου», στο Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο, στη Σαχτούρη, Σάμο και Ξενάγηση-Γευσιγνωσία στις 17 Οκτωβρίου 2024 στον Ενιαίο Οινοποιητικό Αγροτικό Συνεταιρισμό Σάμου (ΕΟΣ Σάμου), στο Μαλαγάρι.

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020 και ευρωπαϊκούς πόρους.  Στόχος της Διημερίδας ήταν η παρουσίαση της πορείας και εξέλιξης του Τοπικού Προγράμματος ΤΑΠΤοΚ CLLD/LEADER του Νομού Σάμου και η συμβολή του στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής παρέμβασης, μέσω της υλοποίησης δημοσίων έργων,  αλλά και της ενίσχυσης ιδιωτικών επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στον δευτερογενή και τριτογενή τομέα. Επιπλέον, στόχο της ενέργειας αποτέλεσε, η επιμόρφωση των τοπικών φορέων και όχι μόνο, αναφορικά με τα Αναπτυξιακά προγράμματα, καθώς και η εμψύχωση και ενεργοποίηση τους για συμμετοχή και υλοποίηση αυτών.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση του Κ.Α.Α.Ε.Κ.Τ. Ν. Σάμου και των δράσεων στο πλαίσιο του προγράμματος CLLD/LEADER  από την Διευθύντρια και Συντονίστρια Τοπικού Προγράμματος της ΟΤΔ  κα. Αγγελική Βούρου, η οποία παρουσίασε επίσης πλήθος έργων από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που έχουν ολοκληρωθεί.  Ακολούθησε η παρουσίαση των δράσεων της προγραμματικής περιόδου 2021-2027 από τον κ. Αλέξιο Διακονικολάου, Πολιτικό Μηχανικό, Στέλεχος της ΟΤΔ ΚΑΑΕΚΤ Ν. Σάμου. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν με τρόπο παραστατικό και κατανοητό τα στάδια υλοποίησης και διαχειριστικά ζητήματα των προγραμμάτων, ώστε να ενημερωθούν διεξοδικά οι ωφελούμενοι.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο κ. Ιωάννης Σκούτας,  Αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΚΑΑΕΚΤ Σάμου, Προϊστάμενος του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης  και Ελέγχων Σάμου, Πρόεδρος Ενιαίου Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου, ο κ. Γεώργιος Πλακωτάρης, Προϊστάμενος Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης  Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου,  ο κ. Μαυρατζώτης Ελισσαίος, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Σάμου,  ο κ. Παρασκευάς Παπαγεωργίου, Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, ο κ. Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους, Δήμαρχος Δυτικής Σάμου, καθώς και η κ. Ανδρεάδου Άννυ, Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος σε θέματα Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης.

Το Κέντρο Ανάπτυξης, Απασχόλησης και Επαγγελματικής Κατάρτισης και Τεχνολογίας Νομού Σάμου (Κ.Α.Α.Ε.Κ.Τ. Σάμου Α.Ε.) αποτελεί έναν σημαντικό αναπτυξιακό και εκπαιδευτικό φορέα για την περιοχή, καθώς με τις δράσεις του μέσω της απορρόφησης και αξιοποίησης ευρωπαϊκών κονδυλίων, χρηματοδοτούνται δημόσια έργα υποδομής, αλλά και ιδιωτικά, με στόχο τη στήριξη και τον εκσυγχρονισμό της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Related posts

Ερώτηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για το κλείσιμο του Αεροδρομίου Σάμου από την FRAPORT

admin

Ανάδειξη οινοτουριστικού προφίλ της Σάμου: Μια υπόθεση με μέλλον!

admin

Δωρεά επίπλων από τον Ροταριανό Όμιλο Σάμου στην Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου

admin

Ανακοίνωση ΕΛΜΕ Σάμου για συμπεριφορές που θέτουν Μαθητές σε κίνδυνο

admin

Στήριξη στο αγώνα των Εκπαιδευτικών από το Εργατικό Κέντρο Σάμου

admin

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Πανδρόσου

admin

Ναυάγιο με δυο νεκρούς στη Σάμο

admin

Δράση αλληλεγγύης για τους μετανάστες στην Ικαρία

admin

Έκτακτη Είδηση: Σύλληψη αλλοδαπού για εμπρησμό από πρόθεση στη Σάμο

admin