02/05/2025
Σαμιακά

Επίσημη Τελετή Αναγόρευσης του Καθηγητή Ενδοκρινολογίας, κ. Γεωργίου Χρούσου ως Τακτικού Μέλους της Ακαδημίας Αθηνών

Την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2024, στις 7 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή αναγόρευσης του κ. Γεωργίου Χρούσου, Ομότιμου Καθηγητή Παιδιατρικής και Ενδοκρινολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, ως Τακτικού Μέλους της Ακαδημίας Αθηνών. Ο κ. Χρούσος είναι Επιστημονικά Υπεύθυνος και Αντιπρόεδρος της Πυθαγορείου Ακαδημίας, που εδρεύει στο Καρλόβασι Σάμου.

Στην εκδήλωση, ο Πρόεδρος της Ακαδημίας, κ. Σταμάτιος Κριμιζής, θα υποδεχθεί και θα προσφωνήσει τον τιμώμενο καθηγητή, ενώ η παρουσίασή του θα γίνει από τον Ακαδημαϊκό κ. Αλάμπο Μουτσόπουλο.

Η τελετή θα περιλαμβάνει ομιλία του κ. Χρούσου με θέμα «Η Ενδοκρινολογική Βάση του Στρες, των Επιπτώσεών του στην Υγεία, και της Θεραπείας του». Η ομιλία αυτή θα φωτίσει σημαντικές πτυχές της φυσιολογίας του στρες, τις παθολογικές επιπτώσεις του στον ανθρώπινο οργανισμό, καθώς και την προσέγγιση στη θεραπεία αυτής της παγκόσμιας διαταραχής.

Η αναγόρευση του κ. Χρούσου αποτελεί μια σημαντική αναγνώριση του έργου του, καθώς και της επίδρασής του στον τομέα της ενδοκρινολογίας. Διακεκριμένα μέλη της επιστημονικής κοινότητας και τοπικοί φορείς αναμένεται να παραστούν στην εκδήλωση, αναδεικνύοντας τη σημαντική συμβολή του κ. Χρούσου στην κατανόηση και τη μελέτη του στρες.

Related posts

Πυροσβεστική: Έλεγχος συντονισμού στο Β. Αιγαίο με την άσκηση “ΠΥΡΣΟΣ” – Έρχεται η “ΔΙΑ-ΠΥΡΟΣ” σε πραγματικές συνθήκες

admin

Σάμος: Δυναμική Πρωτομαγιάτικη απεργία με πορεία στο Βαθύ

admin

Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ – Ημέρες Δράσης 2025 – Σάμος

admin

ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ: Όλοι και όλες στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς!

admin

“Οι λαοί αντιστέκονται”: Το μήνυμα του ΚΚΕ (μ-λ) για την Πρωτομαγιά

admin

Από την πρόληψη στην επεμβατική: Η θεματολογία του Καρδιολογικού Συνεδρίου στη Σάμο

admin

Ξεκινά η Αντιπυρική Περίοδος (1/5-31/10)

admin

Fraport και Βάση Ετοιμότητας/Επιφυλακής (ΒΕΕ) στη Σάμο:Πίσω από τους “διαχειριστικούς λόγους” κρύβεται το κόστος;

admin

Χρ. Στεφανάδης: Γιατί η νέα Βάση Ετοιμότητας (ΒΕΕ) δεν εγκαθίσταται στη Σάμο – Ο ρόλος της Fraport

admin