27.9 C
Σάμος
30/07/2025
Πολιτικά

Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στο Αγαθονήσι

Περιγραφή εικόνας

Το Αγαθονήσι λαμβάνει δυναμική υποστήριξη από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μέσω της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Την περασμένη Δευτέρα, 5 Αυγούστου, επισκέφθηκε το Αγαθονήσι ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Μανώλης Κουτουλάκης. Πρόκειται για την 10η φορά που ο κ. Κουτουλάκης επισκέπτεται το νησί, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των απομακρυσμένων νησιών και να προωθήσει την ανάπτυξη μέσω στοχευμένων επενδύσεων στις απαραίτητες υποδομές.

Κατά την επίσκεψή του, ο κ. Κουτουλάκης είχε συνάντηση με τη Δημοτική Αρχή και ενημέρωσε τους κατοίκους σχετικά με τη χρηματοδότηση του λιμανιού, την πρόοδο του Λιμενικού καταφυγίου στο Καθολικό και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών ύδρευσης.

Το πιο σημαντικό έργο αυτή τη στιγμή είναι η επέκταση του λιμανιού για να μπορέσει μελλοντικά να πιάσουν και μεγαλύτερα πλοία, καθώς και η προστασία του ελλιμενισμού σκαφών για αλιεία, αλλά και για τα ιστιοπλοϊκά.

Αν και διοικητικά το Αγαθονήσι ανήκει στα Δωδεκάνησα, λειτουργικά και οικονομικά συνδέεται στενά με τη Σάμο, γεγονός που αναδεικνύει τη γεωγραφική και αναπτυξιακή του σημασία για την ευρύτερη περιοχή.

Related posts

Συνάντηση Υπουργού Παιδείας και Βουλευτή Σάμου για το μέλλον του Μαθηματικού Τμήματος Καρλοβάσου

admin

Βουλευτής X.Στεφανάδης: Ερώτηση στη Βουλή για την αποσυμφόρηση της ΚΕΔ Σάμου

admin

Παρέμβαση Μεϊκόπουλου–Δούρου για την ανεξέλεγκτη παρουσία τουρκικών αλιευτικών στο Αιγαίο

admin

Εκδηλώσεις ΤΕ Σάμου ΚΚΕ για το ΔΣΣ σε Κέρκη και Λέκκα

admin

Β. Κικίλιας από Χίο: «Ξεκινά ο τετραετής διαγωνισμός για τις άγονες γραμμές»

admin

ΟΙ «ΠΙΝΟΚΙΟ»…ΚΙ’ ΕΜΕΙΣ-άρθρο του Κ.Τζίχα, μέλους της ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ

admin

Στεφανάδης: Για πρώτη φορά, δέκα ανώτατοι Κυβερνητικοί αξιωματούχοι ήρθαν στο νησί μας

admin

Ο ΣΥΡΙΖΑ Σάμου στο πλευρό των ιδιοκτητών συνεργείων

admin

Επίσκεψη Υπουργού Ναυτιλίας Βασίλη Κικίλια στη Σάμο

admin