21/08/2025
Πολιτικά

Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στο Αγαθονήσι

Περιγραφή εικόνας

Το Αγαθονήσι λαμβάνει δυναμική υποστήριξη από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μέσω της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Την περασμένη Δευτέρα, 5 Αυγούστου, επισκέφθηκε το Αγαθονήσι ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Μανώλης Κουτουλάκης. Πρόκειται για την 10η φορά που ο κ. Κουτουλάκης επισκέπτεται το νησί, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των απομακρυσμένων νησιών και να προωθήσει την ανάπτυξη μέσω στοχευμένων επενδύσεων στις απαραίτητες υποδομές.

Κατά την επίσκεψή του, ο κ. Κουτουλάκης είχε συνάντηση με τη Δημοτική Αρχή και ενημέρωσε τους κατοίκους σχετικά με τη χρηματοδότηση του λιμανιού, την πρόοδο του Λιμενικού καταφυγίου στο Καθολικό και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών ύδρευσης.

Το πιο σημαντικό έργο αυτή τη στιγμή είναι η επέκταση του λιμανιού για να μπορέσει μελλοντικά να πιάσουν και μεγαλύτερα πλοία, καθώς και η προστασία του ελλιμενισμού σκαφών για αλιεία, αλλά και για τα ιστιοπλοϊκά.

Αν και διοικητικά το Αγαθονήσι ανήκει στα Δωδεκάνησα, λειτουργικά και οικονομικά συνδέεται στενά με τη Σάμο, γεγονός που αναδεικνύει τη γεωγραφική και αναπτυξιακή του σημασία για την ευρύτερη περιοχή.

Related posts

Θάνος Πλεύρης στη Σάμο: «Η Ελλάδα φιλική σε όποιον δικαιούται άσυλο και εχθρική στους παράνομους»

admin

Στη Σάμο την Πέμπτη ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης

admin

Αντιπαράθεση στη Σάμο για το «Μαρτυρικό χωριό» – Παρέμβαση από το ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

admin

Επίσκεψη Ανδρουλάκη στον Ενιαίο Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Σάμου: «Προτεραιότητα η περιφερειακή ανάπτυξη»

admin

Το ΚΚΕ(μ-λ) για τη συγκέντρωση-διαδήλωση στο Καρλόβασι

admin

Πολιτική εκδήλωση τιμής και μνήμης στο «Τάγμα θυσίας» του ΔΣΕ στη Λέκκα

admin

«Δεν κάνω μικροπολιτική» λέει ο Χρ. Στεφανάδης απαντώντας στην ανακοίνωση της «Συμμαχίας Πολιτών»

admin

«Έλενα Ακρίτα: Κάντε κάτι για να μη καταρρεύσει πλήρως το Νοσοκομείο Σάμου»

admin

Η Καστανιά Σάμου ανακηρύχθηκε επίσημα «Μαρτυρικό χωριό»

admin