13/10/2024
Σαμιακά

Η αναστολή λειτουργίας του αεροδρομίου Σάμου προκαλεί ανησυχία και διαμαρτυρίες

Αντιδράσεις από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σάμου

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου, κ. Γεώργιος Κυριαζής, απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, εκφράζοντας την έντονη αντίθεση και ανησυχία του για την επικείμενη αναστολή λειτουργίας του αεροδρομίου της Σάμου από τις 5 έως τις 25 Νοεμβρίου 2024.

Σύμφωνα με την επιστολή, η απόφαση αυτή λήφθηκε μονομερώς από το Υπουργείο, απαντώντας θετικά στο αίτημα της Fraport, εταιρείας που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο «Αρίσταρχος ο Σάμιος», για την εκτέλεση εργασιών περιμετρικά του αεροδρομίου και όχι στον διάδρομο προσγείωσης των αεροσκαφών.

Ο κ. Κυριαζής ανέφερε ότι η Σάμος θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα διασύνδεσης με την υπόλοιπη ηπειρωτική και νησιωτική χώρα κατά την περίοδο αυτή. Ενημέρωσε ότι οι προσεγγίσεις συμβατικών πλοίων είναι μόλις τρεις φορές την εβδομάδα με διάρκεια ταξιδιού 12 ωρών, ενώ τον Νοέμβριο παρατηρούνται συχνά ανεκτέλεστα δρομολόγια λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων.

Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, επαναφέρει τη Σάμο σε εποχές πριν το 1960, όταν δεν υπήρχε αεροπορική σύνδεση με την υπόλοιπη χώρα. Ο κ. Κυριαζής τόνισε ότι οι σύγχρονες τεχνολογικές δυνατότητες και η τεχνογνωσία των κατασκευαστικών εταιρειών μπορούν να αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες και την οργή του επιχειρηματικού κόσμου και των πολιτών του νησιού.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κάλεσε τον Υπουργό να μην συνδέσει το όνομά του με το κλείσιμο του αεροδρομίου, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ από την έναρξη της λειτουργίας του το 1963. Επίσης, εξέφρασε την πρόθεσή του να συντονίσει ενέργειες διαμαρτυρίας σε συνεργασία με άλλους θεσμικούς φορείς του νησιού, αν η απόφαση δεν αλλάξει ή δεν διορθωθεί, όπως έγινε σε άλλα αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport.

Τέλος, ο κ. Κυριαζής δήλωσε ότι το Επιμελητήριο είναι στη διάθεση του Υπουργού για να συζητήσουν προτάσεις που θα αποτρέψουν τον αεροπορικό αποκλεισμό της Σάμου, επισημαίνοντας την ανάγκη για άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος.

Related posts

Προκήρυξη 6 θέσεων Ιατρών για το Νοσοκομείο Σάμου

admin

Σάμος: Ημερίδα για πρόληψη φαινομένων βίας στα σχολεία – Ομιλία Γ. Νικολαΐδη

admin

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου για την κινητοποίηση της 9ης Οκτώβρη στο Καρλόβασι

admin

Δύο ακόμα χρυσές βραβεύσεις για τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου

admin

Εορτασμός 40ής επετείου από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Αιγαίου

admin

Στη Β’ φάση ο διαγωνισμός του ΑΔΜΗΕ για τα υποβρύχια καλώδια δωδεκανήσων και ΒΑ Αιγαίου

admin

Η Σάμος χωρίς αεροδρόμιο για 20 ημέρες λόγω έργων- Τι απαντά η Fraport Greece

admin

Δωρεάν μαζικές στειρώσεις στους Δήμους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου

admin

Στο νοσοκομείο η Καίτη Γκρέυ

admin