13/10/2024
Σαμιακά

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Η κυβέρνηση πήρε το μήνυμα

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου εξέδωσε δελτίο τύπου σχετικά με τη συνάντηση που είχε ο Υπουργός Υγείας με τους αιρετούς του νομού. Το κέντρο τονίζει ότι χωρίς τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες του λαού, η συνάντηση αυτή δεν θα είχε πραγματοποιηθεί και κανένα μέτρο δεν θα είχε εξαγγελθεί για προσλήψεις και οικονομικά κίνητρα.

Ειδικότερα, στο δελτίο τύπου αναφέρεται ότι οι μεγάλες κινητοποιήσεις στα νησιά της Σάμου και της Ικαρίας, που οργανώθηκαν στις 28 Αυγούστου από το Εργατικό Κέντρο, λειτούργησαν ως μοχλός πίεσης προς την κυβέρνηση. Η κινητοποίηση αυτή, καθώς και όλες οι προηγούμενες, έδειξαν ότι ο λαός δεν ανέχεται περαιτέρω κοροϊδία και απαιτεί πλήρη στελέχωση των νοσοκομείων και όλων των δημόσιων δομών υγείας στα νησιά.

Το Εργατικό Κέντρο επισημαίνει ότι η κυβέρνηση φοβάται τη λαϊκή οργή και τους δίκαιους λαϊκούς αγώνες, καθώς γνωρίζει ότι μπορούν να φέρουν αποτελέσματα. Για αυτό το λόγο, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων δεν κλήθηκαν στη συνάντηση, καθώς ο υπουργός υγείας έχει «αλλεργία» στους αγώνες του λαού και στα σωματεία του.

Στο δελτίο τύπου υπογραμμίζεται ότι οι εργαζόμενοι που υποφέρουν και βιώνουν τις συνέπειες της διαχρονικής διάλυσης και εγκατάλειψης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, είναι εκείνοι που διαμαρτύρονται και διεκδικούν σύγχρονες, δημόσιες και δωρεάν παροχές υγείας. Παλεύουν για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και στελέχωση με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό στα νοσοκομεία Σάμου και Ικαρίας.

Το Εργατικό Κέντρο προτρέπει τον λαό να είναι σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα, και τα σωματεία και οι φορείς να προετοιμάσουν τις δράσεις και τους αγώνες τους, ώστε τα εξαγγελθέντα μέτρα να πραγματοποιηθούν άμεσα και να μην παραμείνουν στα χαρτιά. Τονίζεται ότι οι ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό είναι πολλές σε όλες τις δομές υγείας και ότι η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας και το ξεχαρβάλωμα των όρων εργασίας των υγειονομικών και του λοιπού προσωπικού είναι πολιτικές που υπηρετούν όλες οι κυβερνήσεις.

Τέλος, το Εργατικό Κέντρο καλεί σε μαζική συμμετοχή σωματεία, συλλόγους και φορείς στη σύσκεψη με επίκεντρο την υγεία του λαού, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου στις 6:30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο στο Βαθύ.

Related posts

Προκήρυξη 6 θέσεων Ιατρών για το Νοσοκομείο Σάμου

admin

Σάμος: Ημερίδα για πρόληψη φαινομένων βίας στα σχολεία – Ομιλία Γ. Νικολαΐδη

admin

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου για την κινητοποίηση της 9ης Οκτώβρη στο Καρλόβασι

admin

Δύο ακόμα χρυσές βραβεύσεις για τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου

admin

Εορτασμός 40ής επετείου από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Αιγαίου

admin

Στη Β’ φάση ο διαγωνισμός του ΑΔΜΗΕ για τα υποβρύχια καλώδια δωδεκανήσων και ΒΑ Αιγαίου

admin

Η Σάμος χωρίς αεροδρόμιο για 20 ημέρες λόγω έργων- Τι απαντά η Fraport Greece

admin

Δωρεάν μαζικές στειρώσεις στους Δήμους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου

admin

Στο νοσοκομείο η Καίτη Γκρέυ

admin