15.5 C
Σάμος
31/03/2025
Δήμος

Η Δημοτική Παράταξη ΑΝΑΣΑ για την άφιξη 200 μεταναστών στη Σάμο από τη Ρόδο

Εικόνα με Link Προληπτικές Εξετάσεις

Η Δημοτική Παράταξη Ανατολικής Σάμου, ΑΝΑΣΑ, εκφράζει τις ανησυχίες της σχετικά με την άφιξη 200 μεταναστών στη Σάμο από τη Ρόδο στις 24/10/2024.

 

Αναλυτικά:

Εχθές 24/10/2024 μεταφέρθηκαν στη Σάμο 200 μετανάστες από τη Ρόδο, αφού στον αρχικό προορισμό τους τη Χίο η άρνηση ήταν θεσμική και αποτελεσματική. Έγιναν όλα με απίστευτη προχειρότητα , πράγμα ανησυχητικό και «δοκιμασθήκαμε» πλήρως ως νησί 1ης , 2ης και 3ης επιλογής. Η απουσία οργανωμένης θεσμικής αντίδρασης απέδειξε χθες ότι έχουμε μηδενικά αντανακλαστικά και ότι είμαστε ανεκτικοί αν όχι δεκτικοί σε τέτοιες είδους μεθοδεύσεις. Η λειτουργία της ΚΕΔΝ ανακούφισε το νησί και την πόλη της Σάμου στο πρόσφατο παρελθόν αφού πλέον δεν στήνονται πρόχειροι καταυλισμοί στις πλατείες και έπαυσε να λειτουργεί το ανοιχτό ΚΥΤ της ντροπής των 9000 ψυχών . Το μέλλον με τα αναμενόμενα προσφυγικά μεταναστευτικά ρεύματα δεν προοιωνίζεται καλό. Οι Σαμιώτες και οι Σαμιώτισσες με περίσσευμα ψυχής ,ζωής και έλλειψη πόρων στήριξαν και στηρίζουν τους αδύναμους και εξαθλιωμένους, αλλά δεν πρέπει και δεν συμβιβάζονται με την υποβάθμιση των δικών τους ανθρωπίνων δικαιωμάτων ,τις πολιτικές και τα συμφέροντα των πλουσίων του Ευρωπαϊκού Βορρά που μετέτρεψαν κατά το παρελθόν τα νησιά μας από καταφύγιο σε πλωτές φυλακές και χώρους διαλογής ανθρώπων βάση των δικών τους πολιτικών και οικονομικών αναγκών . Αποσυμφόρηση της δομής στο νησί μας τώρα .

Proteas Blu Resort

Related posts

Παπαθεοφάνους: Ευχαριστίες σε Πυροσβεστική και Εθελοντές για την Πυρκαγιά στα «Ζαχαραίικα» – Προειδοποίηση για ακαθάριστα οικόπεδα

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Ομόφωνη απόφαση κατά της εγκατάστασης 52 ανεμογεννητριών

admin

Αντιδράσεις για τις 52 ανεμογεννήτριες στην Ανατολική Σάμο: Τι ζητά η παράταξη «ΑΝΑΣΑ για τη Σάμο»

admin

Επέτειος 25ης Μαρτίου: Τα Μηνύματα των Δημάρχων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου

admin

Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου: 19 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη

admin

Πάγιες προκαταβολές και σχολικές ανάγκες: Απαντά ο Δήμος στην “ΑΝΑΣΑ”

admin

Αποδόθηκε η Πάγια Προκαταβολή 2025 στα Σχολεία της Ανατολικής Σάμου μετά από Παρέμβαση της ΑΝΑΣΑ

admin

Λαϊκή Συσπείρωση: “Δούρειος Ίππος” οι ανεμογεννήτριες στη Σάμο

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Η “ΑΝΑΣΑ” καταγγέλλει αποκλεισμό από ενημέρωση για το Χωροταξικό Σχέδιο

admin