18/06/2026
Σαμιακά

Η Σάμος τίμησε την 112η επέτειο της ένωσής της με την Ελλάδα

Η Σάμος τίμησε την 112η επέτειο της ένωσής της με την Ελλάδα την Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2024, μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων που ανέδειξαν την εθνική και πολιτιστική της κληρονομιά. Η ημέρα ξεκίνησε με την επίσημη έπαρση της σημαίας στην Πλατεία Πυθαγόρα, συνοδευόμενη από τη Στρατιωτική Μουσική της 79ης ΑΔΤΕ, ενώ οι εμβατήρια ήχησαν στην Πλατεία Θεμιστοκλή Σοφούλη.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου τελέστηκε επίσημη δοξολογία προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ.κ. Ευσεβίου. Μετά τη δοξολογία, εκφωνήθηκε ο Πανηγυρικός της ημέρας. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Ανδριάντα του Θεμιστοκλή Σοφούλη και κατάθεση στεφάνων από πολιτικούς, στρατιωτικούς και εκπροσώπους φορέων.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο από μαθητές, μέλη πολιτιστικών συλλόγων και τμήματα του Στρατού Ξηράς, ενώ παραδοσιακοί χοροί από χορευτικά συγκροτήματα προβάλλοντας ζωντανά την τοπική παράδοση και τονίζοντας τη σημασία της ιστορικής αυτής επετείου.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Κάθετα αντίθετοι οι φορείς της Σάμου στις μεταφορές μεταναστών από άλλες περιοχές

Επτά συλλήψεις για παράνομη συνδρομητική τηλεόραση, έρευνες και στη Σάμο

789 υπογραφές για τους αγριόχοιρους κατέθεσε στην Εισαγγελία ο Πανσαμιακός Αγροτικός Σύλλογος

Τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ.κ. Ευσεβίου

Σύσκεψη για το μεταναστευτικό χωρίς δημοσιογράφους – ο Δήμος Ανατολικής Σάμου διαβεβαιώνει «ουδέν κρυπτόν»

Ο Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας Ευσέβιος στα ονομαστήρια του Ιερωνύμου