12/10/2024
Ελλάδα

Θάσος: Οργή για τον θάνατο εποχικού πυροσβέστη – Διατάχθηκε ΕΔΕ

Ένορκη Διοικητική Εξέταση διέταξε ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, για τη διερεύνηση του αυτοκινητιστικού δυστυχήματος στη Θάσο, με αποτέλεσμα τον θάνατο του εποχικού πυροσβέστη Ανδρέα Ανδρεάδη.

Ο 50χρονος εποχικός πυροσβέστης σκοτώθηκε σε σύγκρουση με ΙΧ ενώ οδηγούσε τη μηχανή του λίγο πριν αναλάβει εκ νέου υπηρεσία.

Δήλωση Κικίλια

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κύριος Βασίλης Κικίλιας, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς την οικογένεια του εκλιπόντος και δήλωσε:

«Το αυτοκινητιστικό δυστύχημα στη Θάσο που κόστισε τη ζωή του εποχικού πυροσβέστη μας, Ανδρέα Ανδρεάδη, ως απεδείχθη, έγινε εν ώρα υπηρεσίας. Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος διέταξε ΕΔΕ, προκειμένου να διερευνηθούν πλήρως και σε βάθος οι συνθήκες, όπως και να καταλογιστούν οι ευθύνες όπου αναλογούν. Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή συλλυπητήρια όλων μας στην οικογένεια και στους οικείους του εκλιπόντος».

Ανάρτηση των Εποχικών Πυροσβεστών

Στην ανάρτησή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι Εποχικοί Πυροσβέστες κατέδειξαν τις παραβάσεις των ωραρίων και τις συνθήκες εργασίας που οδήγησαν στον τραγικό θάνατο του συναδέλφου τους. Σύμφωνα με τη συλλογική σύμβαση εργασίας των Εποχικών Πυροσβεστών, πρέπει να μεσολαβεί 12 ώρες ανάπαυση μεταξύ δύο υπηρεσιών. Ωστόσο, ο Ανδρέας Ανδρεάδης είχε οριστεί να δουλεύει για 34 συνεχόμενες ώρες με μόλις 2,5 ώρες ανάπαυση.

Οι Εποχικοί Πυροσβέστες αναφέρουν ότι υπάρχουν ακράδαντα στοιχεία για τις παραβάσεις αυτές και ότι η διοίκηση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Θάσου φέρει την ευθύνη για τον θάνατο του συναδέλφου τους, καθώς υπήρχε σωρεία παραβάσεων ωραρίων.

Αντίδραση του Πανελληνίου Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών

Το Πανελλήνιο Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών έχει ήδη ξεκινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για την υπόθεση, προσπαθώντας να διασφαλίσει ότι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν και ότι θα βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας για όλους τους πυροσβέστες.

Related posts

“Δεν Ξεχνάμε”: Συναυλία μνήμης στο Καλλιμάρμαρο

admin

35οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου

admin

Διαθέσιμα τα δρομολόγια της Dodekanisos Seaways για τη Χάρη του Πανορμίτη

admin

Μια μικρή πριγκίπισσα στις αγκαλιές της μαιευτικής κλινικής Μυτιλήνης

admin

Πέθανε ο σπουδαίος συνθέτης Μίμης Πλέσσας

admin

Τραγική εξέλιξη στη φωτιά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας

admin

Πρώτη αποβολή μαθητή για χρήση κινητού στο σχολείο στην Πάτρα

admin

Ο καπετάν Γιάννης Φωστιέρης αποχωρεί από το “Express Skopelitis”

admin

300 ασυνόδευτοι ανήλικοι στο μεγαλύτερο κατασκηνωτικό πρόγραμμα

admin