13/10/2024
Σαμιακά

Κάλεσμα για την κινητοποίηση στη ΔΙΠΕ Σάμου για την κάλυψη των κενών στα σχολεία

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου εκφράζει τη στήριξή του στις δράσεις του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου για την άμεση κάλυψη των κενών στα σχολεία του νησιού. Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, στις 13:30 το μεσημέρι, έξω από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου στο Βαθύ.

Η διαρκής υποχρηματοδότηση στην παιδεία από τις κυβερνήσεις οδηγεί τα σχολεία σε υποβάθμιση. Το Εργατικό Κέντρο υπογραμμίζει την ανάγκη για μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά, διασφαλίζοντας ότι κάθε τάξη διαθέτει δάσκαλο. Παράλληλα, ζητείται αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και δωρεάν παροχή σχολικών γευμάτων και ασφαλούς μεταφοράς για όλους τους μαθητές.

Ανάμεσα στα αιτήματα της κινητοποίησης, περιλαμβάνεται η αποκατάσταση των ζημιών από το σεισμό, η ανέγερση νέων σχολικών μονάδων και η διασφάλιση ότι κανένα παιδί δεν θα βρίσκεται σε container. Επιπλέον, τονίζεται η ανάγκη για αντισεισμικό έλεγχο και ύπαρξη σχολικού ιατρού, νοσηλευτή, ψυχολόγου και κοινωνικού λειτουργού σε όλα τα σχολεία.

Το Εργατικό Κέντρο καλεί όλους τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση, τονίζοντας την ανάγκη για διεκδίκηση και αγώνα για μια ενιαία, δημόσια και δωρεάν παιδεία που ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τα όνειρα των παιδιών.

Related posts

Προκήρυξη 6 θέσεων Ιατρών για το Νοσοκομείο Σάμου

admin

Σάμος: Ημερίδα για πρόληψη φαινομένων βίας στα σχολεία – Ομιλία Γ. Νικολαΐδη

admin

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου για την κινητοποίηση της 9ης Οκτώβρη στο Καρλόβασι

admin

Δύο ακόμα χρυσές βραβεύσεις για τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου

admin

Εορτασμός 40ής επετείου από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Αιγαίου

admin

Στη Β’ φάση ο διαγωνισμός του ΑΔΜΗΕ για τα υποβρύχια καλώδια δωδεκανήσων και ΒΑ Αιγαίου

admin

Η Σάμος χωρίς αεροδρόμιο για 20 ημέρες λόγω έργων- Τι απαντά η Fraport Greece

admin

Δωρεάν μαζικές στειρώσεις στους Δήμους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου

admin

Στο νοσοκομείο η Καίτη Γκρέυ

admin