27.9 C
Σάμος
30/07/2025
Σαμιακά

Κάλεσμα για την κινητοποίηση στη ΔΙΠΕ Σάμου για την κάλυψη των κενών στα σχολεία

Περιγραφή εικόνας

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου εκφράζει τη στήριξή του στις δράσεις του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου για την άμεση κάλυψη των κενών στα σχολεία του νησιού. Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, στις 13:30 το μεσημέρι, έξω από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου στο Βαθύ.

Η διαρκής υποχρηματοδότηση στην παιδεία από τις κυβερνήσεις οδηγεί τα σχολεία σε υποβάθμιση. Το Εργατικό Κέντρο υπογραμμίζει την ανάγκη για μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά, διασφαλίζοντας ότι κάθε τάξη διαθέτει δάσκαλο. Παράλληλα, ζητείται αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και δωρεάν παροχή σχολικών γευμάτων και ασφαλούς μεταφοράς για όλους τους μαθητές.

Ανάμεσα στα αιτήματα της κινητοποίησης, περιλαμβάνεται η αποκατάσταση των ζημιών από το σεισμό, η ανέγερση νέων σχολικών μονάδων και η διασφάλιση ότι κανένα παιδί δεν θα βρίσκεται σε container. Επιπλέον, τονίζεται η ανάγκη για αντισεισμικό έλεγχο και ύπαρξη σχολικού ιατρού, νοσηλευτή, ψυχολόγου και κοινωνικού λειτουργού σε όλα τα σχολεία.

Το Εργατικό Κέντρο καλεί όλους τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση, τονίζοντας την ανάγκη για διεκδίκηση και αγώνα για μια ενιαία, δημόσια και δωρεάν παιδεία που ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τα όνειρα των παιδιών.

Related posts

Σκανδιναβικά ΜΜΕ αποθεώνουν τη Σάμο: Ανάμεσα στους καλύτερους προορισμούς της Ευρώπης

admin

H μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μάρτυρος Καλλινίκου εορτάστηκε στον Άγιο Χαράλαμπο Βαθέος Σάμου

admin

ΔΣΕ Σάμου: Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους αγωνιστές του Δημοκρατικού Στρατού

admin

Οργή αγροτών στη Σάμο: Οι αγριόχοιροι καταστρέφουν τους αμπελώνες, η Πολιτεία απούσα

admin

Ξεκινά ο Τρύγος στη Σάμο

admin

Ολοκληρώθηκαν οι κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως στη Παναγιά του Κοτσικά

admin

Πρόγραμμα 4ου Ψεκασμού Κουνουπιών 2025: Δήμοι Σάμου, Ικαρίας, Φούρνων

admin

Δεν έδεσε στο Καρλόβασι το «Διαγόρας»

admin

Σύλληψη 40χρονου αλλοδαπού στη Σάμο για ψευδή κατάθεση

admin