26.7 C
Σάμος
02/07/2025
Σαμιακά

Κάλεσμα για την κινητοποίηση στη ΔΙΠΕ Σάμου για την κάλυψη των κενών στα σχολεία

Banner Samos24

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου εκφράζει τη στήριξή του στις δράσεις του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου για την άμεση κάλυψη των κενών στα σχολεία του νησιού. Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, στις 13:30 το μεσημέρι, έξω από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου στο Βαθύ.

Η διαρκής υποχρηματοδότηση στην παιδεία από τις κυβερνήσεις οδηγεί τα σχολεία σε υποβάθμιση. Το Εργατικό Κέντρο υπογραμμίζει την ανάγκη για μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά, διασφαλίζοντας ότι κάθε τάξη διαθέτει δάσκαλο. Παράλληλα, ζητείται αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και δωρεάν παροχή σχολικών γευμάτων και ασφαλούς μεταφοράς για όλους τους μαθητές.

Ανάμεσα στα αιτήματα της κινητοποίησης, περιλαμβάνεται η αποκατάσταση των ζημιών από το σεισμό, η ανέγερση νέων σχολικών μονάδων και η διασφάλιση ότι κανένα παιδί δεν θα βρίσκεται σε container. Επιπλέον, τονίζεται η ανάγκη για αντισεισμικό έλεγχο και ύπαρξη σχολικού ιατρού, νοσηλευτή, ψυχολόγου και κοινωνικού λειτουργού σε όλα τα σχολεία.

Το Εργατικό Κέντρο καλεί όλους τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση, τονίζοντας την ανάγκη για διεκδίκηση και αγώνα για μια ενιαία, δημόσια και δωρεάν παιδεία που ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τα όνειρα των παιδιών.

Related posts

Κίνημα Δημοκρατίας Σάμου : Υποβάθμιση του Νοσοκομείου Σάμου – Ζητάμε λύσεις, όχι φιέστες!

admin

Αγροτική διαμαρτυρία στο Μαλαγάρι με αφορμή την επίσκεψη Κυβερνητικού Κλιμακίου

admin

ΠΒΑ: Χρηματοδότηση 20.000€ για τον Σύλλογο «Η Μέλισσα»

admin

Εγγραφές και δικαιολογητικά για το Τμήμα Βοηθού Νοσηλευτικής Σάμου

admin

ΣΕΠΠ Κοσμαδαίων: «Ότι οι άλλοι δεν έμαθαν να σέβονται, εμείς το διορθώνουμε και το κάνουμε πάλι όμορφο»

admin

Το Κ.Α.Α.Ε.Κ.Τ. Σάμου Α.Ε. διοργανώνει εργαστήριο οινοτουρισμού στο Μαλαγάρι

admin

Ερώτηση στη Βουλή για αγοραπωλησίες ακινήτων στη Σάμο σε Τούρκους υπηκόους με γερμανικά διαβατήρια

admin

Κινητοποίηση Εργατικού Κέντρου Σάμου: Διαμαρτυρία κατά κυβερνητικού κλιμακίου

admin

To Αρματαγωγό «Σάμος» στο λιμάνι Βαθέος: Επισκέψιμο για το κοινό στο πλαίσιο της Ναυτικής Εβδομάδας

admin