12/08/2026
Αστυνομικά - Λιμενικά

Λιμενικό Σώμα: Δύο περιστατικά στο Αγαθονήσι

limeniko

Δεν έχουν τέλος οι ροές στα νησιά μας. Μόνο την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, δύο περιστατικά ανακοινώθηκαν από το Λιμενικό Σώμα στη θαλάσσια περιοχή του Αγαθονησίου.

Τις πρωινές ώρες της Κυριακής, η Λιμενική Αρχή της Σάμου ενημερώθηκε για την ύπαρξη ενός ύποπτου ταχύπλοου σκάφους (Τ/Χ) που προερχόταν από τις τουρκικές ακτές και κατευθυνόταν προς τις ανατολικές ακτές του Αγαθονησίου. Αμέσως, στην περιοχή μετέβη ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.), το οποίο εντόπισε το Τ/Χ. Ο χειριστής του Τ/Χ δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις και ακολούθησε καταδίωξη, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του σκάφους. Το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους περισυνέλεξε 26 αλλοδαπούς επιβαίνοντες του Τ/Χ (15 άντρες, 3 γυναίκες και 8 ανήλικα), οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι του Πυθαγορείου και στη συνέχεια οδηγήθηκαν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Σάμου. Ο 20χρονος αλλοδαπός χειριστής του Τ/Χ συνελήφθη ως διακινητής για παράβαση του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 “Διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών” και του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 “Παράνομη είσοδος στη χώρα”. Από το Λιμεναρχείο Σάμου κατασχέθηκε το μέσο μεταφοράς.

Επίσης τις πρωινές ώρες της Κυριακής, η Λιμενική Αρχή της Σάμου ενημερώθηκε για την ύπαρξη ενός άλλου ύποπτου ταχύπλοου σκάφους (Τ/Χ) από τις τουρκικές ακτές που κατευθυνόταν προς τις βορειοανατολικές ακτές του Αγαθονησίου. Αμέσως, στην περιοχή μετέβη ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το Τ/Χ. Ο χειριστής του Τ/Χ δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις και ακολούθησε καταδίωξη, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του σκάφους. Το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους περισυνέλεξε 29 αλλοδαπούς επιβαίνοντες του Τ/Χ (14 άντρες, 6 γυναίκες και 9 ανήλικα), οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι του Πυθαγορείου και στη συνέχεια οδηγήθηκαν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Σάμου. Ο 25χρονος αλλοδαπός χειριστής του Τ/Χ συνελήφθη ως διακινητής για παράβαση του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 “Διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών” και του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 “Παράνομη είσοδος στη χώρα”. Από το Λιμεναρχείο Σάμου κατασχέθηκαν το μέσο μεταφοράς και μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Επεισόδιο με μαχαίρι στο Κοκκάρι της Σάμου, συνελήφθη ο δράστης

Σάμος: «Μπαράζ» συλλήψεων σε δύο ημέρες, από ναρκωτικά και κλοπή μέχρι κακοποίηση σκύλων και επικίνδυνη οδήγηση

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε 86χρονος λουόμενος στον Φάρο Ικαρίας

Κλείνει το απόγευμα ο δρόμος προς Πυθαγόρειο λόγω των εκδηλώσεων για τη Ναυμαχία της Μυκάλης

Συνελήφθη αλλοδαπός για επικίνδυνη οδήγηση και παράβαση του Κ.Ο.Κ.

Σύγκρουση δύο πυροσβεστικών ελικοπτέρων στην Ψάθα: Δύο σώοι και δύο χωρίς τις αισθήσεις τους