13/10/2024
Σαμιακά

Μήνυμα Αντιδημάρχου Ανατολικής Σάμου για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

Στην Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας, ο αντιδήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Αντώνης Καραμηνάς, έστειλε το δικό του μήνυμα, τονίζοντας τη σημασία της αξιοπρέπειας και της ενεργής συμμετοχής των ηλικιωμένων στην κοινωνία.

Ο κ. Καραμηνάς αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Γερνάω… σημαίνει μεγαλώνω με επίγνωση και αξιοπρέπεια… Σημαίνει ότι την πείρα και τη σοφία της ζωής δεν τις εγκλωβίζω σε αναμνήσεις, αλλά τις μετουσιώνω σε δράση και δημιουργία.”

Ο Αντιδήμαρχος επισημαίνει ότι συχνά οι ηλικιωμένοι αναφέρονται ως “απόμαχοι της ζωής”, κάτι που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Οι ηλικιωμένοι σήμερα συμβάλλουν ενεργά στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας, καθώς και στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής μέσω της συμμετοχής τους στην αγορά εργασίας και της φροντίδας των εγγονών τους.

Ο κ. Καραμηνάς τονίζει:

“Έχουμε την υποχρέωση να φροντίζουμε για την αξιοπρεπή και ασφαλή διαβίωσή τους. Το πρόγραμμα ‘Βοήθεια στο σπίτι’ είναι σημαντικό και αποτελεί ουσιαστική βοήθεια, αλλά χρειάζεται ενίσχυση.”

Τα άτομα της τρίτης ηλικίας χρειάζονται σεβασμό στην προσωπικότητά τους και την αξιοπρέπειά τους, ώστε να μπορούν με ελπίδα να βλέπουν την επόμενη μέρα, χωρίς να νιώθουν ότι είναι βάρος στα παιδιά τους.

Ο Αντιδήμαρχος υπογραμμίζει τη σημαντική συμβολή των ΚΑΠΗ στη ζωή της τοπικής κοινωνίας, σημειώνοντας ιδιαίτερα το έργο του ΚΑΠΗ του Δήμου Ανατολικής Σάμου:

“Τα ΚΑΠΗ έχουν μπει δυναμικά στη ζωή της τοπικής κοινωνίας και ιδιαίτερα το ΚΑΠΗ του δήμου μας με το πολυσχιδές έργο του και το εύρος των δραστηριοτήτων του συμβάλλει στην κοινωνική και πολιτισμική ζωή των ηλικιωμένων συνδημοτών μας.”

Κλείνοντας το μήνυμά του, ο κ. Καραμηνάς εύχεται: “Εύχομαι χρόνια πολλά με ασφάλεια και ηρεμία!!!”

Related posts

Προκήρυξη 6 θέσεων Ιατρών για το Νοσοκομείο Σάμου

admin

Σάμος: Ημερίδα για πρόληψη φαινομένων βίας στα σχολεία – Ομιλία Γ. Νικολαΐδη

admin

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου για την κινητοποίηση της 9ης Οκτώβρη στο Καρλόβασι

admin

Δύο ακόμα χρυσές βραβεύσεις για τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου

admin

Εορτασμός 40ής επετείου από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Αιγαίου

admin

Στη Β’ φάση ο διαγωνισμός του ΑΔΜΗΕ για τα υποβρύχια καλώδια δωδεκανήσων και ΒΑ Αιγαίου

admin

Η Σάμος χωρίς αεροδρόμιο για 20 ημέρες λόγω έργων- Τι απαντά η Fraport Greece

admin

Δωρεάν μαζικές στειρώσεις στους Δήμους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου

admin

Στο νοσοκομείο η Καίτη Γκρέυ

admin