22.2 C
Σάμος
13/10/2025
Σαμιακά

Μανώλης Κάρλας: Εις τον τύπον των ήλων

                                        Εις τον τύπον των ήλων

Τα τελευταία χρόνια  στην πατρίδα μας  η Υγεία, η Παιδεία, τα εργασιακά, πολλά από τα θεμελιώδη ατομικά μας δικαιώματα που κατοχυρώνονται τόσο από το Σύνταγμα μας όσο και από διεθνείς συνθήκες, η ποιότητα ζωής, η Κοινωνική Πρόνοια, το φυσικό  Περιβάλλον, παραδίδονται, κατά σύστημα, με.. «περίσκεψιν» αλλά χωρίς λύπην και χωρίς αιδώ, στην Προκρούστεια κλίνη των κανόνων της αγοράς και του κέρδους.

Παράλληλα η δημογραφική μας κατάρρευση σε πλήρη εξέλιξη  και τα εθνικά μας θέματα σε κατάσταση ιδιώνυμου φρονηματικού κατευνασμού.

Κι εμείς να συμμετέχουμε, απροκάλυπτα,  σε ξένους πολέμους υποθηκεύοντας επικίνδυνα τη χώρα.

Αυτές οι δυστοπικές διεργασίες και τα αποπλύματα τους είναι τα επικίνδυνα εκτρωματικά γεννήματα της παγκοσμιοποίησης και στον τόπο μας με τα πολλά αργυρώνητα ΜΜΕ, με τα    κλειστά κυκλώματα εξουσίας και την ευάλωτη Δικαιοσύνη.

Στον αντίποδα οι συντεταγμένες πολιτικές επιλογές και δράσεις που προκύπτουν από τον διηνεκή και αδιάλειπτο σοβαρό, ειλικρινή και δημιουργικό διάλογο με την Κοινωνία και τη συναπτή και υπεύθυνη επεξεργασία και ανάλυση τόσο στους μαζικούς φορείς όσο και στα συλλογικά κομματικά όργανα που λειτουργούν θεσμικά σε όλα τα ακραιφνή δημοκρατικά πολιτεύματα με βάση καταστατικές αρχές και κανόνες σεβαστούς από όλους ανεξαίρετα.

Δύσκολοι καιροί ..

Ο αγώνας ανάμεσα στην πολιτική με επίκεντρο τον Άνθρωπο και τις ανάγκες του και στην παραπολιτική και την μεταπολιτική μετάπλαση που προωθεί απαρέγκλιτα  το οικουμενικό σύστημα διακυβέρνησης πρέπει να είναι διαρκής και ανειρήνευτος.

Σ’ αυτή τη μεγάλη πορεία οι  ευαγγελιζόμενοι την κοινωνική δικαιοσύνη επιβάλλεται να είναι προσηνείς, αξιόπιστοι, μαχητικοί, αλληλέγγυοι, ευπροσήγοροι, ανυποχώρητοι  και ουδέ, επ’ ελάχιστον, προκλητικοί και αλαζόνες.

Οι καιροί ου μενετοί.

 

                                                   Μανώλης Νικ. Κάρλας

                           Γιατρός, πρώην αιρετός Νομάρχης Σάμου (2003-2010).

Related posts

Αναβολή της δίκης του 47χρονου εκπαιδευτικού για διακεκριμένη προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος ανηλίκων

admin

Νέα αποβίβαση μεταναστών στη Σάμο — Καρέ καρέ η άφιξη στη παραλία Τσάμπου

admin

Νέο Προεδρείο στην Ένωση Στρατιωτικών Π.Ε. Σάμου – Επίτιμος Πρόεδρος ο Αλ. Χρήστου

admin

Αλλαγές στα δρομολόγια του Blue Star Myconos λόγω απεργίας – Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα

admin

Πανεργατική απεργία στις 14 Οκτωβρίου ενάντια στο 13ωρο

admin

Με 1566, MyHealth και finddoctors: Το Νοσοκομείο Σάμου εντάσσεται στο Ενιαίο Ηλεκτρονικό Ραντεβού

admin

Ευάγγελος Μαρνέζος: Η Σάμος ταξιδεύει στο Λονδίνο με νέους τουριστικούς χάρτες

admin

Χειροπέδες σε δύο μέλη κυκλώματος διακίνησης – Έφερναν μετανάστες στο Ποτάμι Καρλοβάσου

admin

Πιστοποίηση από τα Special Olympics στο 2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Σάμου

admin