03/07/2026
Σαμιακά

Μανώλης Κάρλας: Εις τον τύπον των ήλων

karlas collage

                                        Εις τον τύπον των ήλων

Τα τελευταία χρόνια  στην πατρίδα μας  η Υγεία, η Παιδεία, τα εργασιακά, πολλά από τα θεμελιώδη ατομικά μας δικαιώματα που κατοχυρώνονται τόσο από το Σύνταγμα μας όσο και από διεθνείς συνθήκες, η ποιότητα ζωής, η Κοινωνική Πρόνοια, το φυσικό  Περιβάλλον, παραδίδονται, κατά σύστημα, με.. «περίσκεψιν» αλλά χωρίς λύπην και χωρίς αιδώ, στην Προκρούστεια κλίνη των κανόνων της αγοράς και του κέρδους.

Παράλληλα η δημογραφική μας κατάρρευση σε πλήρη εξέλιξη  και τα εθνικά μας θέματα σε κατάσταση ιδιώνυμου φρονηματικού κατευνασμού.

Κι εμείς να συμμετέχουμε, απροκάλυπτα,  σε ξένους πολέμους υποθηκεύοντας επικίνδυνα τη χώρα.

Αυτές οι δυστοπικές διεργασίες και τα αποπλύματα τους είναι τα επικίνδυνα εκτρωματικά γεννήματα της παγκοσμιοποίησης και στον τόπο μας με τα πολλά αργυρώνητα ΜΜΕ, με τα    κλειστά κυκλώματα εξουσίας και την ευάλωτη Δικαιοσύνη.

Στον αντίποδα οι συντεταγμένες πολιτικές επιλογές και δράσεις που προκύπτουν από τον διηνεκή και αδιάλειπτο σοβαρό, ειλικρινή και δημιουργικό διάλογο με την Κοινωνία και τη συναπτή και υπεύθυνη επεξεργασία και ανάλυση τόσο στους μαζικούς φορείς όσο και στα συλλογικά κομματικά όργανα που λειτουργούν θεσμικά σε όλα τα ακραιφνή δημοκρατικά πολιτεύματα με βάση καταστατικές αρχές και κανόνες σεβαστούς από όλους ανεξαίρετα.

Δύσκολοι καιροί ..

Ο αγώνας ανάμεσα στην πολιτική με επίκεντρο τον Άνθρωπο και τις ανάγκες του και στην παραπολιτική και την μεταπολιτική μετάπλαση που προωθεί απαρέγκλιτα  το οικουμενικό σύστημα διακυβέρνησης πρέπει να είναι διαρκής και ανειρήνευτος.

Σ’ αυτή τη μεγάλη πορεία οι  ευαγγελιζόμενοι την κοινωνική δικαιοσύνη επιβάλλεται να είναι προσηνείς, αξιόπιστοι, μαχητικοί, αλληλέγγυοι, ευπροσήγοροι, ανυποχώρητοι  και ουδέ, επ’ ελάχιστον, προκλητικοί και αλαζόνες.

Οι καιροί ου μενετοί.

 

                                                   Μανώλης Νικ. Κάρλας

                           Γιατρός, πρώην αιρετός Νομάρχης Σάμου (2003-2010).

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Ενισχύεται με 13 πυροσβέστες η Σάμος και η Ικαρία, 38 θέσεις συνολικά στο Βόρειο Αιγαίο

Χωρίς ρεύμα μένουν τα ξημερώματα της Κυριακής Σάμος Φούρνοι και Θύμαινα

Υποχώρησαν 22,5% οι αφίξεις από την Τουρκία στη Σάμο τον Ιούνιο, ανακάμπτει ο Ιούλιος

Αποχή διαρκείας στα ΚΕΠ από 2 Ιουλίου για τις διαδικασίες Μεταφορών

«Η 30ή Ιουνίου δεν ήταν δέσμευση αλλά αρχική εκτίμηση» απαντά η Διοίκηση του Νοσοκομείου Σάμου για Αιμοδυναμική Μονάδα και Μαγνητικό Τομογράφο

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σάμου καταγγέλλει τη μη εγκατάσταση της Αιμοδυναμικής Μονάδας