01/11/2025
Ελλάδα

Μεταφορικό Ισοδύναμο: Ξεκίνησαν οι πληρωμές

Ξεκίνησε η καταβολή ποσού ύψους 25.951.815,94 ευρώ, που αφορά το Μεταφορικό Ισοδύναμο για τις μετακινήσεις επιβατών από Ιούνιο έως και Δεκέμβριο 2023. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας προβλέπεται μέχρι το τέλος του χρόνου.

Από τη Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2024, ξεκινά η εξόφληση αιτήσεων χρηματοδότησης για 7.706 επιχειρήσεις του Β΄ εξαμήνου του 2022, συνολικού ύψους 3.750.609,39 ευρώ. Η εξόφληση αφορά αιτήσεις χρηματοδότησης έως 2.000 ευρώ ανά αίτηση.

Η σχετική απόφαση υπεγράφη από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστο Στυλιανίδη, επισημαίνοντας τη δέσμευση του Υπουργείου στη στήριξη πολιτών και επιχειρήσεων.

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Στέφανος Γκίκας, δήλωσε:

«Σε συνέχεια των πληρωμών που έγιναν τον προηγούμενο μήνα στις επιχειρήσεις του α΄ εξαμήνου του 2022, προωθούμε τη σταδιακή εξόφληση των οφειλών μας τόσο προς πολίτες, όσο και προς τις επιχειρήσεις για την δράση του Μεταφορικού Ισοδυνάμου. Πρόκειται για μια δράση ουσιαστική για την στήριξη των νησιωτών μας και την ενίσχυση της νησιωτικής επιχειρηματικότητας.»

Επιπλέον, ανέφερε ότι οι επερχόμενες βελτιώσεις στη δράση αποσκοπούν στον εξορθολογισμό της διαδικασίας πληρωμών.

Related posts

Αναδίπλωση ΕΛΤΑ μετά τις αντιδράσεις – Αναστέλλονται για τρεις μήνες τα λουκέτα στην περιφέρεια, κλείνουν άμεσα μόνο τα καταστήματα σε αστικά κέντρα

admin

Αλλαγή ώρας: Πίσω οι δείκτες των ρολογιών την Κυριακή 26 Οκτωβρίου

admin

Ναυσικά: Η ζωή, η μουσική και η πορεία προς τον Εθνικό Τελικό της Eurovision 2025

admin

Ολοκληρώθηκε η Εκστρατεία Προληπτικής Ιατρικής της Ανοιχτής Αγκαλιάς στους Φούρνους Κορσεών και στην Ικαρία

admin

Σταμάτησε την απεργία πείνας μετά από 23 ημέρες ο Πάνος Ρούτσι – Όλα τα αιτήματά του έγιναν δεκτά

admin

Βρέφος στο νοσοκομείο με εγκαύματα μετά από περιστατικό σε καφετέρια της Μυτιλήνης

admin

Αντι-Navtex της Ελλάδας μετά την έξοδο του «Πίρι Ρέις» από τη Σμύρνη

admin

«Άγγελος επί της Γης»: Συγκινητική επιστολή για τον νευροχειρουργό Ευρυβιάδη Μπαϊραμίδη

admin

Φορολογικές ελαφρύνσεις 1,7 δισ. από Μητσοτάκη στη ΔΕΘ – Ποιοι κερδίζουν

admin