16.7 C
Σάμος
24/10/2024
Σαμιακά

Νέα Απεργία της ΠΝΟ στις 24 και 25 Οκτωβρίου

Στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεών της προχωρά η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), μετά την απόφαση για νέα 48ωρη απεργία στις 24 και 25 Οκτωβρίου 2024. Η απόφαση ελήφθη σε συνέχεια της απεργιακής δράσης που είχε ξεκινήσει στις 22 και 23 Οκτωβρίου.

 Η ΠΝΟ επισημαίνει ότι η απόφαση για συνέχιση των κινητοποιήσεων προκύπτει από την αδιάλλακτη στάση της εργοδοσίας σχετικά με την ανανέωση και υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το 2025. Κύριοι λόγοι διαμαρτυρίας αποτελούν οι απλήρωτες υπερωρίες, τα εξπρές δρομολόγια, οι διανυκτερεύσεις των μελών του πληρώματος και μια σειρά άλλων κλαδικών προβλημάτων.

Επιπλέον, η ΠΝΟ καταγγέλλει την έλλειψη θετικής ανταπόκρισης από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την άμεση επίλυση κρίσιμων ζητημάτων, όπως η επέκταση της δρομολόγησης των ταχύπλοων και οι συνθήκες επιδότησης ανεργίας των ναυτεργατών.

Η απεργία θα επηρεάσει τα επιβατηγά ακτοπλοϊκά και τα μεσογειακά τουριστικά πλοία, με διάρκεια από την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου ώρα 00.00 έως τις 23.59 της Παρασκευής 25 Οκτωβρίου. Παράλληλα, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου στις 10.00 μπροστά στο πλοίο ΕΛΥΡΟΣ στον Άγιο Διονύσιο.

Η ΠΝΟ καλεί όλους τους ναυτεργάτες να παραμείνουν σε επαφή με τα σωματεία τους για την περιφρούρηση του αγώνα, εκφράζοντας βεβαιότητα για την τελική επίτευξη των αιτημάτων τους.

Related posts

Διημερίδα LEADER/CLLD στο Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο

admin

Ερώτηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για το κλείσιμο του Αεροδρομίου Σάμου από την FRAPORT

admin

Ανάδειξη οινοτουριστικού προφίλ της Σάμου: Μια υπόθεση με μέλλον!

admin

Δωρεά επίπλων από τον Ροταριανό Όμιλο Σάμου στην Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου

admin

Ανακοίνωση ΕΛΜΕ Σάμου για συμπεριφορές που θέτουν Μαθητές σε κίνδυνο

admin

Στήριξη στο αγώνα των Εκπαιδευτικών από το Εργατικό Κέντρο Σάμου

admin

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Πανδρόσου

admin

Ναυάγιο με δυο νεκρούς στη Σάμο

admin

Δράση αλληλεγγύης για τους μετανάστες στην Ικαρία

admin