29/07/2026
Περιφερειακά

Οι θέσεις του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου στο Συνέδριο ΕΝΠΕ Αλεξανδρούπολης

moyntzoyris enpe alexandroypolis

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου  Κωνσταντίνος Μουτζούρης συμμετείχε στις εργασίες του Τακτικού Συνεδρίου της  Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, το οποίο πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διήμερο στην Αλεξανδρούπολη, με θέμα: “Οι Περιφέρειες μπροστά στις προκλήσεις: Θεσμική Μεταρρύθμιση – Κλιματική Κρίση”.

Ο Περιφερειάρχης ήταν εκ των ομιλητών του Συνεδρίου το οποίο «άνοιξε» με την κεντρική ομιλία του απερχόμενου Προέδρου της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας,  Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος αναλαμβάνει την νέα θέση του Ευρωπαίου Επιτρόπου και του Υπουργού Εσωτερικών Θεόδωρου Λιβάνιου.

Ο Περιφερειάρχης στην ομιλία του αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό ζήτημα που όπως τόνισε χαρακτηριστικά καταδυνάστευσε τα νησιά του Βορείου Αιγαίου τα προηγούμενα χρόνια, εξήρε την πολιτική της κυβέρνησης να φυλάξει τα σύνορα και να αποσυμφορήσει τα νησιά, σημειώνοντας για πολλοστή φορά πως δεν επιθυμεί και δεν θα επιτρέψει την δημιουργία και λειτουργία νέων δομών, ζητώντας εκκένωση των υφιστάμενων υπό των φόβο των συνεχών απειλών από την Τουρκία.Οι θέσεις του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου στο Συνέδριο ΕΝΠΕ Αλεξανδρούπολης

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο επιτυχημένο όπως χαρακτήρισε μέτρο της χορήγησης από την Κυβέρνηση της Vizas Express για τους εκτός Segen πολίτες, το οποίο ζήτησε να παραταθεί και για την νέα περίοδο καθώς η ισχύ του είναι για ένα χρόνο. Αναφέρθηκε επίσης στην κτηνοτροφία και στις τελευταίες εξελίξεις με τις θανατώσεις ζώων λόγω ασθενειών, ζητώντας από την κυβέρνηση να λειτουργεί προληπτικά ώστε να προλαβαίνει παρόμοιες καταστάσεις.

Ο κ. Μουτζούρης τόνισε την  ανάγκη για την  διασύνδεση που θα πρέπει να υπάρξει μεταξύ των Περιφερειών, αναφέρθηκε στην πολύ σημαντική θετική εξέλιξη που είχε η κοινή προσπάθεια του με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης  Χριστόδουλο Τοψίδη για να συνδεθεί η Θράκη με το Βόρειο Αιγαίο που ήδη δρομολογείται και ζήτησε να συμβεί το ίδιο και με την Θεσσαλία.

Ο Περιφερειάρχης  θα συμμετάσχει αύριο Πέμπτη  και Παρασκευή  κατόπιν προσκλήσεως στο 16ο O.T.S. Forum στα Ιωάννινα με θέμα Η ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2024-27.

Παρακολουθήστε την τοποθέτηση του Περιφερειάρχη στο Συνέδριο της ΕΝΠΕ στην Αλεξανδρούπολη στον παρακάτω σύνδεσμο (από 4.27.00 έως 4.33.30).

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Αναβαθμίζεται ο οδοφωτισμός της Σάμου: 136 νέα φωτιστικά σε δέκα περιοχές

Σπιρομετρήσεις στο προσωπικό της Π.Ε. Σάμου για την πρόληψη αναπνευστικών προβλημάτων

Στη Ρόδο συναντώνται οι Περιφερειάρχες των τεσσάρων νησιωτικών Περιφερειών, υπογράφουν τη «Διακήρυξη της Κέρκυρας»

Πυθαγόρειο: Το πρόγραμμα εορτασμού στις 5 και 6 Αυγούστου

Αφθώδης στη Λέσβο: Επιπλέον 500.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών στην Περιφέρεια

Ενημέρωση για τις δαπάνες του αφθώδη πυρετού στη Λέσβο ζητούν Βαλσαμίδης και Μπουγδάνος