Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, η συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στη διεθνή γενική έκθεση “20η ALEXPO 2025”, που πραγματοποιήθηκε στο λιμένα της Αλεξανδρούπολης, από 10 έως 14 Μαϊου 2025, με τον Περιφερειάρχη Κωνσταντίνο Μουτζούρη να συγχαίρει όλες τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις σημειώνοντας την σημαντικότητα της παρουσίας της Περιφέρειας και των επιχειρήσεων στις Εκθέσεις.
Η εν λόγω έκθεση, διοργανώθηκε από την Αναπτυξιακή Εταιρεία του Επιμελητηρίου Έβρου, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, ενώ τελούσε υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας – Θράκης), Ανάπτυξης, Τουρισμού, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, καθώς και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.
Κατά τη διάρκειά της, πραγματοποιήθηκαν πολυάριθμες παράλληλες δραστηριότητες & εκδηλώσεις, όπως ημερίδες επιχειρηματικότητας, μουσικοχορευτικές παραστάσεις, αθλητικά events, γαστρονομικές επιδείξεις, συναυλίες με μεγάλα μουσικά σχήματα, κ.ο.κ., που διασφάλισαν πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα όλες τις ημέρες της έκθεσης, η οποία ξεπέρασε τους 50.000 επισκέπτες.
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου κατόπιν πρόσκλησης των διοργανωτών και δεδομένης της αδιάλειπτης παρουσίας των νησιών σε εκθέσεις της Βορείου Ελλάδας επί πολλά χρόνια, συμμετείχε με ένα περίπτερο συνολικού εμβαδού 75 τ.μ.
Στόχος της συμμετοχής της Π.Β.Α., η γενική προβολή των νησιών και ειδικότερα η προώθηση της πλούσιας διατροφικής, γαστρονομικής και εν γένει παραγωγικής τους παράδοσης, καθώς και η προσέλκυση επισκεπτών για την τόνωση του τουριστικού ρεύματος προς αυτά.
Ως γνωστόν, η Βόρεια Ελλάδα, παραδοσιακά αποτελεί μία από τις σημαντικότερες αγορές για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, δεδομένου του μεγάλου ενδιαφέροντος που υπάρχει πάντοτε, τόσο από εμπορικής πλευράς, για διοχέτευση των προϊόντων τους σε όλη την περιοχή, όσο και από τουριστικής πλευράς, για προσέλκυση επισκεπτών από τη Μακεδονία και τη Θράκη, αλλά και από άλλες γειτονικές περιοχές – χώρες.
Καθοριστικός παράγοντας, τόσο για το εμπορικό όσο και για το τουριστικό ενδιαφέρον που υπάρχει για την εν λόγω αγορά, είναι η μόνιμη ακτοπλοϊκή σύνδεση Βορείου Ελλάδος – νησιών Βορείου Αιγαίου που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια σε ετήσια βάση, καθώς και η λειτουργία της Εγνατίας Οδού, που έχει ελαχιστοποιήσει την απόσταση όλης της Μακεδονίας & Θράκης με τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας.
Εντός του ενιαίου περιπτέρου της Π.Β.Α., παρουσιάστηκαν σε σχετικά διακριτούς χώρους, οι 3 περιφερειακές ενότητες με τα 5 μεγάλα και τα 5 μικρά νησιά, ώστε να προωθηθούν με το βέλτιστο δυνατό τρόπο, τα ποικίλα και διαφοροποιημένα παραγωγικά και τουριστικά τους “προϊόντα”.
Συγκεκριμένα, φιλοξενήθηκαν ΔΩΡΕΑΝ: α) τα πλέον χαρακτηριστικά και αντιπροσωπευτικά διατροφικά προϊόντα – brands των νησιών (μαζί με έντυπο επιχειρηματικό υλικό), ενώ συνεχώς διεξαγόταν γευσιγνωστικές δοκιμές προς τους επισκέπτες, β) γενικά έντυπα προώθησης του κάθε γεωγραφικού προορισμού – νησιού, γ) έντυπα θεματικών τουριστικών προϊόντων, μουσειολογικού – αρχαιολογικού περιεχομένου και εν γένει πολιτιστικού χαρακτήρα, και δ) διάφορα εκθέματα που συνάδουν με την ταυτότητα της περιοχής (κεραμικά, ξυλόγλυπτα, κ.ο.κ.). Παράλληλα φιλοξενήθηκαν και οι επιχειρήσεις που επιθυμούσαν, με φυσική παρουσία εκπροσώπων τους.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, πραγματοποιήθηκε και η προγραμματισμένη από τους διοργανωτές κεντρική μαγειρική εκδήλωση του Βορείου Αιγαίου. Στο ειδικό stage μαγειρικής, δόθηκε η δυνατότητα στους εκπροσώπους της Π.Β.Α. να παρουσιάσουν στους παρευρισκόμενους επισκέπτες, την πλούσια διατροφική παράδοση των νησιών και τα χαρακτηριστικά τους προϊόντα, ενώ παράλληλα διεξαγόταν ζωντανή μαγειρική επίδειξη από την εκθέτρια & μαγείρισσα της Λέσβου Δέσποινα Ζακύρη.
Το περίπτερο της Π.Β.Α., τίμησαν με την παρουσία τους, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Σταύρος Καλαφάτης ο οποίος τέλεσε και τα εγκαίνια της έκθεσης, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος Β’, ο Βουλευτής Έβρου Τάσος Δημοσχάκης, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης & Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Αθανάσιος Μαλλιάρας, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Έβρου και πλήθος κόσμου.
Το οργανωτικό πλαίσιο της συμμετοχής, είχαν οι Αντιπεριφερειάρχες Ανάδειξης & Προώθησης Προϊόντων Βορείου Αιγαίου (Λέσβου – Λήμνου Δημήτρης Καλλίας, Χίου Νίκος Νύκτας και Σάμου – Ικαρίας Άννη Ανδρεάδου). Στο περίπτερο της Π.Β.Α. έδωσαν δυναμικό παρόν η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Άννη Ανδρεάδου, η οποία εκπροσώπησε και τον Περιφερειάρχη Κωνσταντίνο Μουτζούρη στα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης και ο ειδικός σύμβουλος της Π.Β.Α. Ελευθέριος Παπαϊωάννου. Παράλληλα οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας πραγματοποίησαν διάφορες προγραμματισμένες συναντήσεις με αξιωματούχους του Έβρου και με στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, σχετικά με πιθανές δράσεις συνεργασίας μεταξύ των δύο Περιφερειών καθώς και με το ενδεχόμενο ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Αλεξανδρούπολης με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.
Το συντονισμό της αποστολής και την οργάνωση της παρουσίας των επιχειρήσεων, είχε το στέλεχος marketing & επιχειρησιακής έρευνας της Π.Β.Α. Πάνος Πίτσιος, ενώ το περίπτερο της Π.Β.Α. πλαισίωσαν με την πολύ ενεργή παρουσία τους, συμβάλλοντας στη διεκπεραίωση των εργασιών όλες τις ημέρες της έκθεσης, οι hostess – φίλοι του Βορείου Αιγαίου Λία Ευθυμιάδου, Δέσποινα Νάνου, Παναγιώτα Πεταλούδη, Αλέξανδρος Ρουμελιώτης & Βασιλεία Τοπαλούδη, οι οποίοι υποδεχόταν το πολυάριθμο κοινό και διενεργούσαν γευσιγνωστικές δοκιμές.
Μεγάλος χορηγός της συμμετοχής, ήταν ο επιχειρηματικός όμιλος “ATTICA GROUP”, του οποίου οι δύο ακτοπλοϊκές εταιρείες “BLUE STAR FERRIES” και “HELLENIC SEAWAYS”, συνδέουν με ferry boats σε σταθερή και ετήσια βάση, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου με τη Βόρεια Ελλάδα.
Οι 50 παραγωγικές επιχειρήσεις από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, οι οποίες είτε συμμετείχαν με δικά τους ανεξάρτητα booths, είτε εξέθεσαν τα προϊόντα τους προς διαφήμιση και γευσιγνωστικές δοκιμές στον ενιαίο χώρο της Π.Β.Α., ήταν:

- “AGASTO EXTRA VIRGIN OLIVE OIL”: ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΣΑΜΟΥ, ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΧΑΡΜΠΗ
- “ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕΣΟΤΟΠΟΥ”: ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΔΕΣΜΑΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ
- “ΑΚΡΗΤΟΣ ΟΙΝΟΣ”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΟΙΝΟΙ ΛΕΣΒΟΥ
- “AKRORIA” & “THROUBI”: HERBS & TRADITIONAL IKARIAN PRODUCTS, ΕΛΙΣΑΒΕΤ & ΑΝΔΡΕΑ ΚΟΝΤΟΥ
- “ΑΛΧΗΜΕΙΑ” ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ: ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΜΕΣΟΤΟΠΟΥ ΛΕΣΒΟΥ, ΜΑΓΔΑΛΗΝΗΣ ΒΑΣΙΛΑ
- “ΑΧΙΛΛΑΔΕΛΗΣ Β. ΥΙΟΙ & ΣΙΑ Ο.Ε.”: ΧΑΛΒΑΔΕΣ & ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΛΗΜΝΟΥ
- “ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗΣ Ι. Ε.Π.Ε.”: ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΛΕΣΒΟΥ
- “BIOMERAKI”: ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΛΕΣΒΟΥ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΞΥΠΤΕΡΑ
- “CHIONY”: ΦΥΣΙΚΑ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΣΑΠΟΥΝΙΑ ΧΙΟΥ, ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΔΡΕΑΔΗ
- “GARALIS LIMNOS WINERY”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΟΙΝΟΙ ΛΗΜΝΟΥ
- “ΓΕΥΣΕΙΣ ΛΗΜΝΟΥ”: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ – ΦΛΩΜΑΡΙΑ ΛΗΜΝΟΥ, ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΓΚΑΡΑΛΗ
- “GIA …. GIAMAS” ΑΦΟΙ ΑΓΑΔΑΚΗ: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙΟΥ ΣΑΜΟΥ
- “ΓΙΟΚΑΡΙΝΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Α.Β.Ε.Ε.”: ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΣΑΜΟΥ
- “ΕΛΠΑ Α.Ε. ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΠΑΡΙΣΒΑ”: ΕΛΑΙΟΛΑΔΑ “MYTILANA” & “CRYSTAL” – ΕΛΑΙΟΣΑΠΩΝΕΣ, ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
- “ΕΝΙΑΙΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΣΑΜΟΥ”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΟΙΝΟΙ ΣΑΜΟΥ
- “ΕΠΟΜ Α.Β.Ε.Ε.” ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ: ΟΥΖΑ “ΜΙΝΙ”, “ΦΗΜΗ” & “LESVOS”
- “ΖΑΡΜΠΑΝΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Α.Β.Ε.Ε.”: ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΣΑΜΟΥ
- “ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ Α.Ε.” ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΛΕΣΒΟΥ: ΟΥΖΑ “PLOMARI”, “ΑΔΟΛΟ” & “ΜΑΤΑΡΕΛΛΗ”
- “ΚΑΚΙΤΣΗΣ” ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΧΙΟΥ: ΟΥΖΟ “ΑΝΤΡΙΚΙΟ” & ΔΙΑΦΟΡΑ ΛΙΚΕΡ
- “ΚΛΑΒΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ”: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΣ ΛΕΣΒΟΥ
- “ΚΟΥΚΟΥΛΙΘΡΑΣ Ν. & ΥΙΟΙ Ο.Ε.”: ΟΙΝΟΙ & ΤΣΙΠΟΥΡΟ “ΕΞΑΣΤΕΡΟ” ΛΗΜΝΟΥ
- “ΚΤΗΜΑ ΜΠΑΡΕΛΗ – FIVE GENERATIONS”: ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΛΕΣΒΟΥ, ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΜΠΑΡΕΛΗ
- “ΚΤΗΜΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΟΙΝΟΙ ΛΗΜΝΟΥ, ΠΕΤΡΟΥ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
- “ΛΕΒΑ Α.Ε.”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΒΡΩΣΙΜΕΣ ΕΛΙΕΣ, ΑΛΙΠΑΣΤΑ & ΟΥΖΟ “SMYRNIO” ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
- “ΛΕΣΒΙΑΚΗ ΓΗ”: ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΣΑΠΟΥΝΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΛΕΣΒΟΥ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΧΟΝΔΡΟΜΠΗΛΑ
- “ΛΗΜΝΟΥ ΘΑΛΑΣΣΑ”: ΑΛΙΕΥΜΑΤΑ ΛΗΜΝΟΥ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΟΥΤΟΥΚΗ
- “ΜΑΡΚΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΑ, ΕΛΙΕΣ & ΣΑΠΟΥΝΙΑ ΣΑΜΟΥ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΑΡΚΟΥ
- “MASTIC SNAILS”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΧΙΟΥ, ΓΑΡΥΦΑΛΟΥ ΣΙΝΑΓΚΗ
- “ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ”: ΟΥΖΟ “MATIS”, ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
- “ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ”: ΑΓΝΟ ΜΕΛΙ ΛΗΜΝΟΥ
- “ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΧΙΟΥ”: ΑΓΝΟ ΜΕΛΙ ΧΙΟΥ
- “ΜΠΟΥΜΠΑΡΗΣ Ν. Α. & ΣΙΑ Ο.Ε.”: BUNDABERG BREWED DRINKS, ΧΙΟΥ
- “MYROVOLOS ORGANICS”: ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ, ΒΟΤΑΝΑ, ΚΑΠΑΡΗ & ΚΡΙΤΑΜΟ ΧΙΟΥ, ΑΡΓΥΡΩΣ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑΔΗ
- “ΜΥΤΙΛΗΝΙΑ ΓΗ”: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗ
- “ΝΤΑΛΑΜΠΕΚΗΣ”: ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΞΗΡΩΝ ΚΑΡΠΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΛΕΣΒΟΥ, ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΝΤΑΛΑΜΠΕΚΗ
- “OLIVEWOOD HANDICRAFT”: ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΑ ΠΑΜΦΙΛΩΝ ΛΕΣΒΟΥ, ΜΥΡΣΙΝΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ
- “PAPAYIANNIDES LESVOS FLAVORS”: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ & ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ ΛΕΣΒΟΥ
- “PLOMARI GOLD”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ & ΜΕΛΙ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΛΕΣΒΟΥ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΟΥΜΑΝΗ
- “SALAMOUSAS AGRIFOOD”: ΟΣΠΡΙΑ, ΑΛΕΥΡΑ & ΣΙΤΗΡΑ ΛΗΜΝΟΥ
- “ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ Α.Β.Ε.Ε.”: ΟΥΖΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ “ΣΑΜΑΡΑ”
- “STALA”: ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΟΙ ΦΥΣΙΚΟΙ ΧΥΜΟΙ ΛΕΣΒΟΥ, ΜΙΛΤΟΥ ΡΕΠΑΝΗ
- “ΣΤΑΦΥΛΗΣ” ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΛΗΜΝΟΥ: ΜΕΛΙΧΛΩΡΑ ΤΥΡΙΑ ΛΗΜΝΟΥ
- “ΣΤΟΥΠΑΚΗΣ Α.Ε.” ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΧΙΟΥ: ΟΥΖΑ, ΛΙΚΕΡ, ΤΣΑΪ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ, ΝΕΡΟ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ
- “Τ’ ΑΓΙΟΡΓΟΥΣΙΚΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ”: ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΠΟ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ – ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ, ΝΙΚΟΥ ΚΥΛH
- “ΤΑΣΤΑΝΗΣ Μ. & Δ.”: ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΓΡΑΣ ΛΕΣΒΟΥ
- “ΤΟ ΠΥΘΑΡΙ” ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΑΚΥΡΗ: ΚΟΛΟΚΥΘΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΣΤΕΣ & ΠΟΔΙΕΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
- “ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ” ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ: ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΒΡΥΣΑΣ ΛΕΣΒΟΥ
- “ΦΑΡΜΑ ΤΟΥ ΤΣΟΜΠΑΝΗ”: ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΧΙΟΥ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ
- “ΧΑΤΖΕΛΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ Α.Ε.” ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΛΕΣΒΟΥ: ΠΑΡΑΓΩΓΗ & ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΓΩΝ
- “ΨΥΧΗΣ – ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΧΙΟΥ”: ΟΥΖΟ, ΤΣΙΠΟΥΡΟ & ΔΙΑΦΟΡΑ ΛΙΚΕΡ ΜΑΣΤΙΧΑΣ
Οι Αντιπεριφερειάρχες Ανάδειξης & Προώθησης Προϊόντων Βορείου Αιγαίου (Λέσβου – Λήμνου Δημήτρης Καλλίας, Χίου Νίκος Νύκτας και Σάμου – Ικαρίας Άννη Ανδρεάδου), αφού συνεχάρησαν τις παραπάνω επιχειρήσεις, τους χορηγούς και τους διοργανωτές, που συνέβαλαν στην κοινή προσπάθεια προώθησης των διατροφικών, χειροτεχνικών, τουριστικών και λοιπών προϊόντων των νησιών στο καταναλωτικό κοινό και στους επαγγελματίες της Αλεξανδρούπολης και της ευρύτερης περιοχής μέσω της έκθεσης “20η ALEXPO 2025”, μετά το πέρας της δήλωσαν:
“Τα νησιά του Βορείου Αιγαίου μέσω των χαρακτηριστικών αντιπροσωπευτικών τους προϊόντων, που συμμετείχαν με μία άρτια οργανωμένη ομαδική παρουσία, είχαν την ευκαιρία και κατάφεραν όπως πάντα, να κερδίσουν τις εντυπώσεις του καταναλωτικού κοινού και των επαγγελματιών, με την πολύ μεγάλη ζήτησή τους, που παρατηρήθηκε όλες τις ημέρες της έκθεσης. Με την προώθηση της γαστρονομίας να αποτελεί τον κεντρικό άξονα της παρουσίας του Βορείου Αιγαίου, οι προσπάθειές μας επικεντρώθηκαν κατά βάση στη γευσιγνωσία των προϊόντων των νησιών, ενώ παράλληλα προβλήθηκε το πλούσιο τουριστικό τους προϊόν. Αναμφίβολα επιτεύχθηκε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα, που θα συνεχίσει να αποδίδει καρπούς από τη σημαντική αγορά της Βορείου Ελλάδας, η οποία είναι μία από τις σπουδαιότερες των νησιών μας, τόσο για το τουριστικό όσο και για το διατροφικό τους προϊόν”.