4.4 C
Σάμος
24/02/2025
Δήμος

Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση της βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης των Μυτιληνιών

Αποκαταστάθηκε πλήρως η βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιληνιών, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Ανατολικής Σάμου. Από την Τετάρτη 17 Ιουλίου, η υδροδότηση σε όλη την Κοινότητα επανήλθε σε κανονική λειτουργία.

Η ανακοίνωση:

Η βλάβη που ήταν εξαιρετικά σοβαρή εντοπίστηκε την Κυριακή 14 Ιουλίου στο κεντρικό δίκτυο τροφοδοσίας της δεξαμενής με αποτέλεσμα να μην  υπάρχει επάρκεια νερού για την κάλυψη των αναγκών του οικισμού. Παράλληλα υπήρξε ηλεκτρολογική βλάβη στη λειτουργία των φίλτρων. Άμεσα τα συνεργεία του Δήμου έσπευσαν να παρέμβουν για την αποκατάσταση και των δύο βλαβών που, ωστόσο υπήρξε εξαιρετικά δυσχερής και απαίτησε εργασίες δύο και πλέον ημερών για την πλήρη επαναφορά της υδροδότησης.

Στη διάρκεια αυτών των ημερών υπήρχε συνεχής συνεργασία και παρουσία του πρόεδρου της ΔΚ και των αρμοδίων αντιδημάρχων καθώς και επιτόπια ενημέρωση των κατοίκων για την πορεία των εργασιών. Σε όσες περιπτώσεις καταγράφηκε έλλειψη νερού και τις τρεις ημέρες της διακοπής ο Δήμος φρόντισε να διασφαλίσει την υδροδότηση των κατοικιών και την κάλυψη των αναγκών τους με υδροφόρες.

Επίσης θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η όποια αναστάτωση καταγράφηκε στην ομαλή υδροδότηση της ΔΚ Χώρας, οφείλεται σε επαναλαμβανόμενο ηλεκτρολογικό πρόβλημα που έχει πλέον πλήρως αποκατασταθεί.

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά όλους τους κατοίκους για την κατανόησή τους και την συνδρομή τους στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Επίσης να επισημάνει ότι παραμένει η σύσταση για ορθολογική χρήση του νερού και εφαρμογή του Κανονισμού Ύδρευσης του Δήμου.

Είναι κοινή διαπίστωση η μείωση των αποθεμάτων του νερού συνολικά στον Δήμο μας (πηγές που έχουν στερέψει, μείωση στάθμης γεωτρήσεων κτλ) γι` αυτό και έχουν ληφθεί ειδικές πρωτοβουλίες από πλευράς του Δήμου για την διαχείριση των υδάτινων πόρων και έχουν προγραμματιστεί ενέργειες και παρεμβάσεις οι οποίες θα γνωστοποιηθούν σύντομα σε ειδική ενημέρωση.

Τα τηλέφωνα όλης της δημοτικής αρχής, του Δημάρχου, των αρμοδίων αντιδημάρχων και της αρμόδιας υπηρεσίας παραμένουν σε 24ωρη βάση στην υπηρεσία των συνδημοτών μας.

Related posts

Η Ανα.Σ.Α καταψήφισε τον Προϋπολογισμό του 2025, επισήμανε τη μείωση στους κρίσιμους δείκτες

admin

Λαϊκή Συσπείρωση: “Ο Προϋπολογισμός 2025 δεν καλύπτει τις ανάγκες του Δήμου”

admin

Ανατολική Σάμος: Προετοιμασία για το κύμα ψύχους – Τηλέφωνα επικοινωνίας

admin

Αιφνιδιαστική συνάντηση Ανδρουλάκη – Δημάρχου Δυτικής Σάμου

admin

Συνεδρίαση και Λογοδοσία στον Δήμο Δυτικής Σάμου στις 24/2

admin

Δημήτρης Βογιατζής: Δύο μεγάλες παρεμβάσεις αναβαθμίζουν το Γήπεδο Χώρας!

admin

Ο Ευρωβουλευτής Μπελέρης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου

admin

Καρλοβασίτικο Καρναβάλι 2025: Το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων

admin

8ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος «Πυθαγόρας ο Σάμιος»

admin