23.3 C
Σάμος
13/10/2024
Δήμος

Ο Αντώνης Καραμηνάς για τα περιστατικά δηλητηριάσεων σκύλων

Με μεγάλη ανησυχία παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες στη Σάμο τα περιστατικά δηλητηριάσεων αδέσποτων και δεσποζόμενων σκύλων. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αντώνης Καραμηνάς, με ανάρτησή του, έκανε λόγο για τις πρόσφατες εξελίξεις, επισημαίνοντας την ανάγκη για άμεση δράση.

Τα περιστατικά δηλητηριάσεων (φόλες) σημειώθηκαν στην περιοχή Ζερβού, κοντά στην κλειστή ελεγχόμενη δομή, καθώς και στην κοινότητα Κουμαραδαίων. Οι φόλες προκάλεσαν, σε πολλές περιπτώσεις, τον γρήγορο θάνατο των ζώων.

Σε συνεργασία με την αστυνομία και φιλοζωικές οργανώσεις, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπευθύνων. Οι ποινές για αυτές τις ενέργειες είναι εξοντωτικές, περιλαμβάνοντας βαρύτατα χρηματικά πρόστιμα και ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους, όπως επισημαίνει ο κ. Καραμηνάς.

“Τέτοιες κτηνώδεις και βάναυσες ενέργειες, δυστυχώς, όχι μόνο μας δυσφημούν και μας υποβαθμίζουν σαν τόπο, αλλά το κυριότερο δημιουργούν αρνητικές εικόνες και λάθος παράδειγμα για την κοινωνία μας και κυρίως για τα παιδιά μας,” αναφέρει ο αντιδήμαρχος.

Related posts

Παπαθεοφάνους: Αγωνιζόμαστε για έναν πιο δυνατό και φωτεινό Δήμο

admin

Χρηματοδότηση έργου παραλιακής οδού Αγίου Κωνσταντίνου

admin

Η ΑΝΑΣΑ για τη Σάμο για την εκτέλεση του έργου “Βελτίωση-αποκατάσταση εσωτερικής οδοποιίας κοινοτήτων Σαμίων και Βαθέος”

admin

“Ηχηρό Όχι στις Συγχωνεύσεις Σχολείων από τη Δυτική Σάμο”

admin

Εντάχθηκε το Πρόγραμμα Ψηφιακού Μετασχηματισμού Δήμου Δυτικής Σάμου

admin

Αυτοψία για το Φράγμα Καρβούνη

admin

Δειγματοληψίες νερού σε Σχολεία Δυτικής Σάμου – Δείτε τα αποτελέσματα

admin

Συλλυπητήρια Δημάρχων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου για τον θάνατο του Γιάννη Μόρτζου

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Δυτικής Σάμου για τον θάνατο του Απόστολου Τσιώλη

admin