13/10/2024
Σαμιακά

Ο Μητροπολίτης Ευσέβιος στα Κύθηρα για τον Εορτασμό της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ.κ. Σεραφείμ προσκάλεσε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας να συμμετάσχει στους εορτασμούς της κορυφαίας Ιεράς Πανηγύρεως της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας, Προστάτιδος, Εφόρου και Πολιούχου της νήσου των Κυθήρων.

Σε δήλωσή του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων ανέφερε: «Δοξάζουμε τον Πανάγιο Τριαδικό Θεό μας και τιμούμε την Πανύμνητον Μητέρα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού για τη μέγιστη ευλογία που επεδαψίλευσαν στην Παναγιοσκέπαστη και Αγιοφρούρητη νήσο μας, τον Χριστώνυμον Λαό της και τους πολυπληθείς προσκυνητές της Μυρτιδιώτισσάς μας, τους προσελθόντες από τα πέρατα της Ελληνικής Γης και του κόσμου.»

Επιπλέον, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τους αγίους Αρχιερείς, τον Σεβ. Μητροπολίτη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ. Ευσέβιον, και τον Θεοφιλέστατον Επίσκοπο Λακεδαιμονίας κ. Θεόφιλον, για την ιεροπρεπή παρουσία τους και τους εμπνευσμένους λόγους τους που ενέπνευσαν και στήριξαν τον Λαό του Θεού. Ευχαρίστησε επίσης τον Ιερό Κλήρο, τους παρευρεθέντες άρχοντες, την Ε.Ε.Π.Κ.Α., την Εκκλησιαστική Επιτροπή των Μυρτιδίων, το χορό των Ιεροψαλτών, το άγημα και τη Φιλαρμονική του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και τους συμπολίτες των Κυθήρων για την προσέλευση και συμμετοχή τους στην ιερά αυτή Πανήγυρι.

Την επόμενη ημέρα της Ιεράς Πανηγύρεως, κατά την οποία τα Κύθηρα γιόρτασαν την επέτειο των 80 χρόνων από την αποτίναξη του Γερμανικού ζυγού, τελέστηκε Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Εσταυρωμένου Χώρας – Κυθήρων, Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, στην παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και λοιπών επισήμων.

Related posts

Προκήρυξη 6 θέσεων Ιατρών για το Νοσοκομείο Σάμου

admin

Σάμος: Ημερίδα για πρόληψη φαινομένων βίας στα σχολεία – Ομιλία Γ. Νικολαΐδη

admin

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου για την κινητοποίηση της 9ης Οκτώβρη στο Καρλόβασι

admin

Δύο ακόμα χρυσές βραβεύσεις για τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου

admin

Εορτασμός 40ής επετείου από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Αιγαίου

admin

Στη Β’ φάση ο διαγωνισμός του ΑΔΜΗΕ για τα υποβρύχια καλώδια δωδεκανήσων και ΒΑ Αιγαίου

admin

Η Σάμος χωρίς αεροδρόμιο για 20 ημέρες λόγω έργων- Τι απαντά η Fraport Greece

admin

Δωρεάν μαζικές στειρώσεις στους Δήμους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου

admin

Στο νοσοκομείο η Καίτη Γκρέυ

admin