25.9 C
Σάμος
08/09/2025
Σαμιακά

Παγκόσμια Ημέρα Φυσικοθεραπείας – Η αξία της κίνησης για μια καλύτερη ζωή

 

 

Κάθε χρόνο στις 8 Σεπτεμβρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Φυσικοθεραπείας, μια ημέρα αφιερωμένη στον καθοριστικό ρόλο που έχει η φυσικοθεραπεία στην πρόληψη, την αποκατάσταση και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

 

Η φυσικοθεραπεία δεν περιορίζεται μόνο στη φροντίδα μετά από έναν τραυματισμό ή χειρουργείο. Αφορά τη συνολική υγεία του σώματος, τη βελτίωση της κίνησης, την ανακούφιση από τον πόνο, αλλά και την πρόληψη μελλοντικών προβλημάτων. Σε μια εποχή που η καθιστική ζωή και το άγχος επιβαρύνουν την υγεία μας, η σημασία της κίνησης και της σωστής καθοδήγησης είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.

 

Στο Πρότυπο Κέντρο Φυσικοθεραπείας και Αποκατάστασης Ηλιάδης Αριστείδης, η ημέρα αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία. Η επιστημονική γνώση, η εξατομικευμένη προσέγγιση και η χρήση σύγχρονων μεθόδων αποκατάστασης αποτελούν το θεμέλιο για την αποτελεσματική υποστήριξη κάθε ασθενούς. Στόχος είναι όχι μόνο η αποκατάσταση, αλλά και η ενδυνάμωση, η πρόληψη και η βελτίωση της καθημερινότητας.

 

Η Παγκόσμια Ημέρα Φυσικοθεραπείας μάς υπενθυμίζει ότι η φροντίδα του σώματός μας δεν είναι πολυτέλεια αλλά αναγκαιότητα. Με τη σωστή καθοδήγηση και θεραπευτική προσέγγιση, μπορούμε να παραμείνουμε δραστήριοι, υγιείς και λειτουργικοί σε κάθε στάδιο της ζωής μας.

-50 % στην στατική και δυναμική ανάλυση (πελματογράφημα) για όλη την εβδομάδα!!!
Κλείστε τώρα το RDV σας
Τηλ:22730 24183
Κινητό: 6985611998.

 

Related posts

Φλώρα Τζεβρένη: «Δεν θα αρκεστούμε σε ψίχουλα πολιτικής – Θέλουμε πραγματική στρατηγική για το δημογραφικό»

admin

Καταγγελία του Συλλόγου Δασκάλων Σάμου για πιέσεις να συγχωνευτούν τμήματα

admin

Δήμητρα Θάνου: «Οι 57 ζωές δεν είναι αριθμοί» – Ηχηρό μήνυμα από το Καρλόβασι για τα Τέμπη

admin

Συγκεντρώσεις για τα Τέμπη σε Βαθύ και Καρλόβασι

admin

Συμβάσεις για δύο ειδικευόμενους ιατρούς στο Νοσοκομείο Σάμου

admin

Με 2.029 διαμένοντες στη ΚΕΔ , η Σάμος «κρατά τη μερίδα του λέοντος» στο μεταναστευτικό

admin

Σάμος: Τραυματισμός νεαρής τουρίστριας στους καταρράκτες Ποταμιού

admin

Το STEP ταξιδεύει σε Σάμο και Ικαρία

admin

Διαθέσιμες θέσεις σε Γυμνάσιο και Λύκειο μέσω κατατακτηρίων στο Μουσικό Σχολείο Σάμου

admin