15/10/2026
Περιφερειακά

Περιφέρεια: Προτεραιότητα η διαχείριση νερού

nero

Την Τετάρτη 24.09.2025 στις 13.30 στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, θα δοθούν κατευθύνσεις στον εξ Αθηνών Σύμβουλο Στρατηγικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας για την τροποποίηση του Προγράμματος ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ 2021-2027 (ΕΣΠΑ), ώστε να περιληφθεί στρατηγική νερού για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας στο Βόρειο Αιγαίο.

Ο Περιφερειάρχης δήλωσε σχετικά:

«Η διαχείριση του νερού αποτελεί πλέον στρατηγική προτεραιότητα για το Βόρειο Αιγαίο. Η κλιματική αλλαγή, η λειψυδρία και οι ολοένα αυξανόμενες ανάγκες των τοπικών μας κοινωνιών απαιτούν άμεσες και καλά σχεδιασμένες παρεμβάσεις.

Την Τετάρτη θα δώσουμε σαφείς κατευθύνσεις στον εξ Αθηνών Σύμβουλο Στρατηγικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας, ώστε να ενσωματωθεί μια ολοκληρωμένη στρατηγική για το νερό.

Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα των νησιών μας, να ενισχύσουμε τις υποδομές ύδρευσης και να προστατεύσουμε το πολύτιμο αυτό αγαθό, που είναι θεμελιώδες για την καθημερινότητα των πολιτών, την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και τη στήριξη του τουρισμού».

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Καλτάκης: «Η Σάμος δεν είναι αποθήκη της χώρας», απαιτεί άμεση απομάκρυνση των μεταναστών

Το πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου 2026

Παρουσία των νησιών του Βορείου Αιγαίου στη γαστρονομική έκθεση «Piraeus Taste Fair 2026»

«Νέα Δυναμική»: Να έρθει στο Περιφερειακό Συμβούλιο η γραμμή των νησιών με τον Βόλο

Αύξηση των Τούρκων επισκεπτών στο Βόρειο Αιγαίο μέσω της Visa Express και της τουριστικής προβολής

Άγιος Κωνσταντίνος: Κατεδαφίζεται ετοιμόρροπο κτίριο, από την παραλιακή η κυκλοφορία