27.8 C
Σάμος
01/07/2025
Περιφερειακά

Πληρότητα στο 100% στα τουριστικά καταλύματα της Χίου

Banner Samos24

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης, μίλησε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ «Σήμερα», και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο. Σε ζωντανή σύνδεση από το νησί της Χίου, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην πληρότητα των τουριστικών καταλυμάτων αυτή την περίοδο, η οποία αγγίζει το 100%.

Αυτό οφείλεται κυρίως στους Τούρκους επισκέπτες που έχουν κατακλύσει τη Χίο καθ’ όλη την τουριστική περίοδο, αλλά και τα υπόλοιπα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Το θετικό αυτό αποτέλεσμα είναι αποτέλεσμα της εφαρμογής διευκόλυνσης της βίζας, που εξασφάλισε η Περιφερειακή Αρχή από την κυβέρνηση πριν από μερικούς μήνες.

Το 3ο Φεστιβάλ της Χίου και η προβολή του Βορείου Αιγαίου

Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο 3ο Φεστιβάλ της Χίου, που βρίσκεται σε εξέλιξη και διοργανώνεται από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Το φεστιβάλ φιλοξενεί εξέχουσες προσωπικότητες από τον χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού, προσφέροντας σημαντική προβολή για την περιοχή. Καθημερινά, τηλεοπτικές εκπομπές πραγματοποιούν ζωντανές συνδέσεις από τη Χίο, ενισχύοντας την προβολή του νησιού και της περιοχής γενικότερα.

Δήλωση του Περιφερειάρχη

Ο Περιφερειάρχης Κωνσταντίνος Μουτζούρης δήλωσε:

«Με πολύ μεγάλη ικανοποίηση διαπιστώνω, βρισκόμενος στη Χίο όλες αυτές τις ημέρες του Φεστιβάλ, την πρωτοφανή προβολή του νησιού με την παρουσία επιφανών και σπουδαίων προσωπικοτήτων από τον χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού. Καθημερινά σχεδόν μεγάλα ΜΜΕ της χώρας και δημοφιλείς εκπομπές «φιλοξενούν» εικόνες της Χίου και του Βορείου Αιγαίου. Παράλληλα, το γεγονός πως έχοντας μπει στον Σεπτέμβριο και η Χίος παρουσιάζει πληρότητα 100% σε καταλύματα, αποτελεί δικαίωση και για μένα προσωπικά και για την Περιφερειακή Αρχή, καθώς οι εδώ και δυο χρόνια συντονισμένες ενέργειες εξωστρέφειας και αλλαγής του Brand name των νησιών μας έχει αποδώσει πλήρως».

Μέσω αυτών των προσπαθειών, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συνεχίζει να προωθεί την τουριστική ανάπτυξη και να αναδεικνύει τις ομορφιές των νησιών της περιοχής.

Related posts

Η πολιτική προστασία για τα νησιά μας θα πρέπει να γίνει προτεραιότητα στην πράξη

admin

Θωράκιση απέναντι στην κλιματική αλλαγή: Ξεκίνησαν έργα-κλειδιά  συνολικού 8,7 εκατ. ευρώ για το Βόρειο Αιγαίο

admin

Αναστασία Αντωνέλη: «Λάβαμε υποσχέσεις… Μένει να δούμε την υλοποίηση» μετά τη συνάντηση με το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

admin

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Υπερδέσμευση για μη τεχνολογικές επιχειρήσεις

admin

Περιφερειακή Επιτροπή: Οι θέσεις της «Νέας Δυναμικής»

admin

«GaioVaigaio» – Το Βόρειο Αιγαίο προβάλλει τη δική του διατροφική ταυτότητα

admin

Μουτζούρης-Κυρατζής: “Με σχέδιο και μεθοδικότητα στηρίζουμε τη Σάμο” – Νέα έργα και κονδύλια

admin

Υπογραφή Μουτζούρη για έργα 2 εκατ. ευρώ σε βρεφονηπιακούς σταθμούς της Σάμου

admin

Αντιπυρική Περίοδος: Πότε και πού απαγορεύεται η κυκλοφορία στα δάση της Σάμου

admin