4.4 C
Σάμος
23/02/2025
Σαμιακά

Πρόστιμο 1.500 ευρώ για απόρριψη αναφλέξιμων υλικών σε αύλειο χώρο

Από το Γραφείο Προληπτικής και Κατασταλτικής Πυρασφάλειας της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Σάμου, ανακοινώθηκε ότι την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024 και περί ώρα 19:00, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ σε ημεδαπό.

Ο λόγος του προστίμου ήταν η απόρριψη υπολειμμάτων καπνίσματος, σταχτών και άλλων συναφών αναφλέξιμων υλικών εντός του αύλειου χώρου της οικίας του, η οποία γειτνιάζει με δασική έκταση. Η ενέργεια αυτή παραβίασε την υπ’ αριθ. 09/2024 Πυροσβεστική Διάταξη.

Έκκληση για προσοχή από την Πυροσβεστική Υπηρεσία

Ύστερα από το περιστατικό αυτό, η Πυροσβεστική Υπηρεσία απευθύνει έκκληση σε όλους τους κατοίκους των Νήσων Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων Κορσεών να επιδείξουν τη μέγιστη προσοχή κατά την εκτέλεση των εργασιών τους. Τονίζεται η ανάγκη να λαμβάνονται τα κατά περίπτωση ενδεδειγμένα μέτρα και μέσα πυροπροστασίας, ειδικά τις ημέρες που στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και επικρατούν ακραίες ξηροθερμικές συνθήκες.

Οι κάτοικοι καλούνται να συμβάλλουν στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της περιουσίας τους, ακολουθώντας αυστηρά τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών και αποφεύγοντας οποιαδήποτε ενέργεια που θα μπορούσε να προκαλέσει πυρκαγιά.

Related posts

Ένα Αιγαίο σε κρίση: Ηχηρή παρέμβαση Στάντζου στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

admin

Αλλαγές στο δρομολόγιο του Blue Star Chios λόγω κακοκαιρίας

admin

Σάμος: Πιλοτικό πρόγραμμα για τα αδέσποτα σε κλοιό αντιπαράθεσης – Απειλή παραίτησης του Προέδρου της Πανδρόσου

admin

“Δεν πάμε για δουλειά, απεργούμε”: H ΑΔΕΔΥ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της 28ης Φεβρουαρίου

admin

Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της Προοδευτικής Κίνησης Γυναικών

admin

Στάση εργασίας από τους εμπορικούς συλλόγους στη μαύρη επέτειο των Τεμπών

admin

ΕΜΥ: Έως τη Δευτέρα η κακοκαιρία “Coral” – Πού θα χιονίσει

admin

“Μας πλήγωσαν”: Η παραίτηση Χιώτη – Βαρβούνη απο την ΕΟΚ Σάμου και οι αιχμές

admin

Απεργία στις 28 Φεβρουαρίου: Η Σάμος ενώνει τη φωνή της για τα Τέμπη

admin