13/05/2025
Σαμιακά

Σάμος: Παράνομοι μετανάστες κατάφεραν να περάσουν την περίφραξη του Αεροδρομίου

Ένα απρόσμενο περιστατικό σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στο αεροδρόμιο “Αρίσταρχος ο Σάμιος” της Σάμου, όταν πέντε παράνομοι μετανάστες κατάφεραν να εισέλθουν στον χώρο του αεροδρομίου, προκαλώντας την κινητοποίηση των αρχών ασφαλείας.

Οι αλλοδαποί είχαν αποβιβαστεί νωρίτερα με πλαστική λέμβο από τις απέναντι Τουρκικές ακτές, στην παραλία Ποτοκάκι της Σάμου μαζί με περίπου 20 ακόμα άτομα. Μετά την αποβίβασή τους στη παραλία, τα πέντε άτομα απομακρύνθηκαν από την υπόλοιπη ομάδα και κατευθύνθηκαν προς το αεροδρόμιο. Παρά τα μέτρα ασφαλείας που υπάρχουν στον χώρο, κατάφεραν να περάσουν την περίφραξη και να βρεθούν εντός του χώρου του αεροδρομίου.

Η αντίδραση του αστυνομικού προσωπικού του αεροδρομίου ήταν άμεση. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ τους εντόπισαν γρήγορα και τους συνέλαβαν. Κατόπιν, οι συλληφθέντες παραδόθηκαν στο τμήμα μετανάστευσης μαζί με τους υπόλοιπους 20 που είχαν εντοπιστεί στην παραλία.

Σύμφωνα με τις τρέχουσες διαδικασίες, οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στη δομή φιλοξενίας στην περιοχή της Ζερβού.

Related posts

Κινητοποιήσεις 15 & 16 Μαΐου για να μην χάσει η Μαριάννα Α. το σπίτι της – Κάλεσμα από το Εργατικό Κέντρο

admin

Νέα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία Τηλεϊατρικής στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Ικαρίας

admin

Σάμος: Το Νηπιαγωγείο Χώρας διακρίθηκε στο 3ο Φεστιβάλ STEM με θέμα την επιβίωση στον Άρη

admin

Εορτασμός Αγίου Νεομάρτυρα Γεωργίου εκ Χώρας Σάμου

admin

Μεγάλη δωρεά εξασφαλίζει ενεργειακή αυτονομία για το καταφύγιο ζώων της Δυτικής Σάμου

admin

Mε επιτυχία η πορεία Ειρήνης 7χλμ και o Λαϊκός Αγώνας Δρόμου «Δημ. Μαυρατζιώτης»

admin

Η Seajets δρομολογεί το SUPERSTAR II (κατασκευής 1985) στη Σάμο

admin

Λήξη κατηχητικής περιόδου στην Αγία Ειρήνη Σάμου με πάνω από 200 παιδιά

admin

Μάκο στη Σάμο: Η στιγμή που ψαράς έπιασε τον ταχύτατο καρχαρία και τον απελευθέρωσε

admin