30/04/2025
Σαμιακά

Στήριξη στο αγώνα των Εκπαιδευτικών από το Εργατικό Κέντρο Σάμου

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου εξέφρασε την υποστήριξή του στον δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών, ο οποίος κορυφώνεται αύριο, 23 Οκτωβρίου, με συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ. Οι εργαζόμενοι, οι γονείς και οι μαθητές καλούνται να ενώσουν τις φωνές τους διεκδικώντας μόρφωση, αξιοπρεπή δουλειά και ζωή με δικαιώματα.

Οι εκπαιδευτικοί απεργούν ενάντια στην οικονομική και εργασιακή εξαθλίωση που επέφεραν όλες οι κυβερνήσεις, με εισαγωγικούς μισθούς πείνας των 776 ευρώ για τους νεοδιόριστους. Τα πανάκριβα ενοίκια τους αναγκάζουν να διαμένουν σε αυτοκίνητα και κάμπινγκ, ενώ λείπουν βασικά εργασιακά δικαιώματα, όπως η 9μηνη άδεια ανατροφής για νεοδιόριστες μητέρες.

Οι εκπαιδευτικοί απορρίπτουν τον δήθεν “εξορθολογισμό” της κυβέρνησης που οδηγεί στο στοίβαγμα άνω των 25 μαθητών ανά τάξη και στο κλείσιμο εκατοντάδων τμημάτων πανελλαδικά. Η πολιτική αυτή θεωρεί κόστος τη μόρφωση και την ασφάλεια των παιδιών. Μέχρι σήμερα, τα κενά στα σχολεία είναι χιλιάδες, χωρίς καμία κρατική στήριξη για υλικοτεχνική υποδομή, ενώ τα σχολικά κτήρια παραμένουν ασυντήρητα και επικίνδυνα.

Το Εργατικό Κέντρο καλεί όλα τα σωματεία και φορείς να στηρίξουν τον αγώνα των εκπαιδευτικών, υπερασπιζόμενοι το δημόσιο σχολείο και το δικαίωμα των παιδιών στη μόρφωση. Προτείνεται η αύξηση των μισθών των δασκάλων, η μονιμοποίηση των αναπληρωτών και η κάλυψη όλων των κενών. Ζητείται επίσης η επιστροφή συγχωνεύσεων, η μείωση των μαθητών ανά τμήμα και η παύση των διώξεων και πειθαρχικών μέτρων.

Related posts

Χρ. Στεφανάδης: Γιατί η νέα Βάση Ετοιμότητας (ΒΕΕ) δεν εγκαθίσταται στη Σάμο – Ο ρόλος της Fraport

admin

Με το π.δ.194/2025 οι πατρογονικές μας εστίες απαξιώνονται και παραδίδονται βορά στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα

admin

Νοσοκομείο Σάμου: Αναλυτικά οι 11 νέες θέσεις ιατρών που προκηρύχθηκαν

admin

Όχι στη μεταφορά της 6ης ΒΕΕ Πυροσβεστικής από τη Σάμο – Παρέμβαση Κυριαζή στον Υπουργό

admin

Εκπαιδευτικοί του ΣΔΕ Σάμου στο Άμστερνταμ: Επιμόρφωση στην Τεχνητή Νοημοσύνη μέσω Erasmus+

admin

Επιμελητήριο Σάμου προς Υπ. Ναυτιλίας: Κίνδυνος για άδεια ράφια – Αίτημα για έκτακτο δρομολόγιο

admin

Δεν θα εκτελεστούν τα δρομολόγια του Blue Star Myconos τη Δευτέρα 28/4

admin

Επίσκεψη του Μητροπολίτη Σάμου στο Ναυτικό Παρατηρητήριο (ΣΜ 35Β)

admin

Τ.Ο.Ε.Β. Κάμπου Χώρας – Πρόσληψη ενός υδρονομέα

admin