18.9 C
Σάμος
22/10/2024
Σαμιακά

Στήριξη στο αγώνα των Εκπαιδευτικών από το Εργατικό Κέντρο Σάμου

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου εξέφρασε την υποστήριξή του στον δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών, ο οποίος κορυφώνεται αύριο, 23 Οκτωβρίου, με συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ. Οι εργαζόμενοι, οι γονείς και οι μαθητές καλούνται να ενώσουν τις φωνές τους διεκδικώντας μόρφωση, αξιοπρεπή δουλειά και ζωή με δικαιώματα.

Οι εκπαιδευτικοί απεργούν ενάντια στην οικονομική και εργασιακή εξαθλίωση που επέφεραν όλες οι κυβερνήσεις, με εισαγωγικούς μισθούς πείνας των 776 ευρώ για τους νεοδιόριστους. Τα πανάκριβα ενοίκια τους αναγκάζουν να διαμένουν σε αυτοκίνητα και κάμπινγκ, ενώ λείπουν βασικά εργασιακά δικαιώματα, όπως η 9μηνη άδεια ανατροφής για νεοδιόριστες μητέρες.

Οι εκπαιδευτικοί απορρίπτουν τον δήθεν “εξορθολογισμό” της κυβέρνησης που οδηγεί στο στοίβαγμα άνω των 25 μαθητών ανά τάξη και στο κλείσιμο εκατοντάδων τμημάτων πανελλαδικά. Η πολιτική αυτή θεωρεί κόστος τη μόρφωση και την ασφάλεια των παιδιών. Μέχρι σήμερα, τα κενά στα σχολεία είναι χιλιάδες, χωρίς καμία κρατική στήριξη για υλικοτεχνική υποδομή, ενώ τα σχολικά κτήρια παραμένουν ασυντήρητα και επικίνδυνα.

Το Εργατικό Κέντρο καλεί όλα τα σωματεία και φορείς να στηρίξουν τον αγώνα των εκπαιδευτικών, υπερασπιζόμενοι το δημόσιο σχολείο και το δικαίωμα των παιδιών στη μόρφωση. Προτείνεται η αύξηση των μισθών των δασκάλων, η μονιμοποίηση των αναπληρωτών και η κάλυψη όλων των κενών. Ζητείται επίσης η επιστροφή συγχωνεύσεων, η μείωση των μαθητών ανά τμήμα και η παύση των διώξεων και πειθαρχικών μέτρων.

Related posts

Δωρεά επίπλων από τον Ροταριανό Όμιλο Σάμου στην Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου

admin

Ανακοίνωση ΕΛΜΕ Σάμου για συμπεριφορές που θέτουν Μαθητές σε κίνδυνο

admin

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Πανδρόσου

admin

Ναυάγιο με δυο νεκρούς στη Σάμο

admin

Δράση αλληλεγγύης για τους μετανάστες στην Ικαρία

admin

Έκτακτη Είδηση: Σύλληψη αλλοδαπού για εμπρησμό από πρόθεση στη Σάμο

admin

Κατεσβέσθη η πυρκαγιά σε οικία στην περιοχή Μαγγανίτης της Ικαρίας

admin

Στάσεις εργασίας από 21 έως 25 Οκτωβρίου 2024

admin

Εορτάζει το εξωκλήσι του Αγ. Δημητρίου στη θέση “ Κούμα ” Παλαιοκάστρου Σάμου

admin