13/10/2024
Δήμος

Συλλυπητήρια Δημάρχων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου για τον θάνατο του Γιάννη Μόρτζου

Συλλυπητήρια μηνύματα εξέφρασαν οι δήμαρχοι Ανατολικής και Δυτικής Σάμου για τον θάνατο του γνωστού ηθοποιού Γιάννη Μόρτζου, ο οποίος απεβίωσε την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου σε ηλικία 83 ετών.

Ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, κ. Πάρης Παπαγεωργίου, δήλωσε:

« Ο Γιάννης Μόρτζος, υπήρξε ένας σπουδαίος Σάμιος, ένας άνθρωπος της τέχνης που για δεκαετίες προσέφερε με την σπουδαία καλλιτεχνική του πορεία στο θέατρο και την τηλεόραση. Από το Βαθύ της Σάμου, στο «Υπόγειο» του Καρόλου Κουν, συναντήθηκε με όλες τις μεγάλες θεατρικές προσωπικότητες της χώρας και συνεργάστηκε μαζί τους. Με την δική του θεατρική σκηνή το «Θέατρο Τέσσερις Εποχές- Γιάννης Μόρτζος» παρουσίασε και σκηνοθέτησε θεατρικές παραστάσεις,  ενώ και ως ηθοποιός ερμήνευσε ρόλους από όλο το φάσμα της θεατρικής γραφής. Ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος της τέχνης και της ζωής»

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου, κ. Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους, ανέφερε:

« Έφυγε από τη ζωή ένας καταξιωμένος συμπατριώτης και συνδημότης μας, ο Γιάννης Μόρτζος, αφήνοντας ως παρακαταθήκη το ήθος που πρέπει να διακρίνει κάθε καταξιωμένο ηθοποιό.   Υπηρέτησε με ζήλο το θέατρο και  ιδιαίτερα την προαγωγή της θεατρικής τέχνης στις νεότερες γενιές συναδέλφων του.  Ανελλιπώς κάθε χρόνο με την παρουσία του στην γενέθλια γη, στο νησί μας, εκτελούσε κοινωνικό έργο μακριά από τη δημοσιότητα.

  Εκφράζουμε στην οικογένειά του τα θερμά μας συλλυπητήρια και αντί στεφάνου ο Δήμος Δυτικής Σάμου θα καταθέσει χρηματικό πόσο στο γηροκομείο Καρλοβασίου».

Related posts

Παπαθεοφάνους: Αγωνιζόμαστε για έναν πιο δυνατό και φωτεινό Δήμο

admin

Χρηματοδότηση έργου παραλιακής οδού Αγίου Κωνσταντίνου

admin

Η ΑΝΑΣΑ για τη Σάμο για την εκτέλεση του έργου “Βελτίωση-αποκατάσταση εσωτερικής οδοποιίας κοινοτήτων Σαμίων και Βαθέος”

admin

“Ηχηρό Όχι στις Συγχωνεύσεις Σχολείων από τη Δυτική Σάμο”

admin

Εντάχθηκε το Πρόγραμμα Ψηφιακού Μετασχηματισμού Δήμου Δυτικής Σάμου

admin

Αυτοψία για το Φράγμα Καρβούνη

admin

Δειγματοληψίες νερού σε Σχολεία Δυτικής Σάμου – Δείτε τα αποτελέσματα

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Δυτικής Σάμου για τον θάνατο του Απόστολου Τσιώλη

admin

Ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου για τον θάνατο του Απόστολου Τσιώλη

admin