02/04/2025
Περιφερειακά

Συνάντηση εργασίας για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας στα Νησιά του Βορείου Αιγαίου

Σήμερα το πρωί, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης, συγκάλεσε συνάντηση εργασίας στο γραφείο του με κύριο αντικείμενο τη διαχείριση των αρδευτικών αναγκών και των υδάτινων πόρων. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα, Αναστασία Αντωνέλλη, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας, Γιώργος Λαγουτάρης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας.

Κατάθεση Προτάσεων στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Η Περιφέρεια, μετά από πρόσκληση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και με βάση εισήγηση της Αντιπεριφερειάρχη κας Αντωνέλλη, θα καταθέσει αιτήματα και προτάσεις για τη χρηματοδότηση έργων που αφορούν:

  • Δημιουργία, ανακαίνιση και εκσυγχρονισμό συλλογικών εγγειοβελτιωτικών έργων.
  • Έργα ταμίευσης νερού με συνοδευτικά αρδευτικά δίκτυα.

Οι προτάσεις αυτές έχουν ως στόχο την ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων και την αντιμετώπιση της λειψυδρίας στα νησιά της Περιφέρειας.

Δηλώσεις Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη

Ο Περιφερειάρχης κ. Μουτζούρης δήλωσε σχετικά:

«Σε μια περίοδο, όπου η κλιματική αλλαγή έχει επιδράσει με έντονο τρόπο και στον κύκλο του νερού, τα υδατικά αποθεματικά ολοένα και μειώνονται και απαιτούνται άμεσα ενέργειες, ώστε να διασφαλίσουμε αποθέματα νερού για τα επόμενα χρόνια. Για το λόγο αυτό, σε συνεργασία με την κα Αντωνέλλη, θα καταθέσουμε προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προτάσεις για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας».

Αντίστοιχα, η Αντιπεριφερειάρχης κα Αντωνέλλη επεσήμανε:

«Μετά τη σημερινή συνάντηση και την έγκριση του Περιφερειάρχη, θα αποστείλουμε στο αρμόδιο Υπουργείο τα αιτήματά μας για χρηματοδότηση μελετών και έργων που είναι αναγκαία και κατεπείγοντα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της λειψυδρίας στα νησιά μας. Θυμίζω ότι έχουν να χρηματοδοτηθούν μελέτες και έργα εγγειοβελτιωτικά εδώ και 24 χρόνια. Επιτέλους, πρέπει το Υπουργείο να αναλάβει την ευθύνη του και να σταματήσει την απραξία του, καθώς οι συνέπειες της είναι καταστροφικές για την οικονομία των νησιών».
Proteas Blu Resort

Related posts

ΠΕ Σάμου: Συστάσεις για αποφυγή μετακινήσεων λόγω κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες

admin

Σάμος: Ξεκίνησαν οι εργασίες για την αποκατάσταση της Ιεράς Μονής Παναγίας Βροντιανής

admin

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου για την 25η Μαρτίου

admin

H Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στην IFE LONDON 2025

admin

Μήνυμα Περιφερειάρχη για 25η Μαρτίου

admin

Αδικία σε βάρος των ελαιοπαραγωγών καταγγέλλει η Περιφέρεια Β. Αιγαίου

admin

Ανανέωση Visa Express: Ικανοποίηση Μουτζούρη για τη συνέχιση του προγράμματος

admin

Αίτημα για ανανέωση προθεσμίας αδειών Σεισμοπλήκτων: Επιστολή Μαυρατζώτη προς Υπουργό

admin

Παράκαμψη δρόμου Πυθαγορείου – Χώρας (Β’ Φάση): Επιπλέον Χρηματοδότηση 1.500.000 Ευρώ

admin