18/03/2025
Περιφερειακά

Χαιρετισμός Περιφερειάρχη στην ημερίδα “Discover Türkiye”

Εικόνα με Link Προληπτικές Εξετάσεις

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης παρέστη και απεύθυνε χαιρετισμό ως επίσημος προσκεκλημένος στην ενημερωτική ημερίδα «Discover Türkiye» που διοργάνωσαν  την Δευτέρα 17.03.2025, το ΕΒΕΑ, ο ΣΕΒ, η Enterprise Greece και ο ΣΕΒΕ, στην αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Στόχος της ημερίδας ήταν η ενημέρωση των ελληνικών επιχειρήσεων για τις προοπτικές, τις δυνατότητες και τις επιχειρηματικές και επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η αγορά της Τουρκίας, καθώς και για τις δυνατότητες διείσδυσης των ελληνικών προϊόντων.

Ο Περιφερειάρχης στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει από πλευράς Περιφερειακής Αρχής τα τελευταία χρόνια για την ανάπτυξη των τουριστικών σχέσεων με την γείτονα χώρα, με σημαντικότερη την  εξασφάλιση της Visa Express  για τους Τούρκους πολίτες που επισκέπτονται τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, με προσωπικό του αίτημα προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το οποίο και απεδέχθη, την εκδήλωση τιμής στον Τούρκο μεγαλοεπιχειρηματία Ραχμί Κότς και  τις διαρκείς επαφές και συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων και επιχειρηματιών από την Τουρκία.

Ο Περιφερειάρχης σημείωσε πως τα νησιά του Βορείου Αιγαίου «πλημμύρισαν» πέρυσι από Τούρκους επισκέπτες λόγω των παραπάνω ενεργειών οι οποίες έδωσαν το έναυσμα ώστε να δημιουργηθούν και νέες επιχειρηματικές κινήσεις, αλλάζοντας οριστικά σελίδα στα νησιά μας.

Τόνισε δε  πως οι προσπάθειες της Περιφερειακής Αρχής για εξωστρέφεια όχι μόνο προς την αγορά της Τουρκίας αλλά προς κάθε κατεύθυνση θα συνεχιστούν, με αδιαπραγμάτευτη  την διατήρηση της  σταθερής και αδιαπραγμάτευτης στάσης της Περιφερειακής Αρχής στα Εθνική ζητήματα.

 

Proteas Blu Resort

Related posts

Υπογραφή Διακήρυξης Επιλογής Αναδόχου για κατασκευή έργου Εθνικής οδού Σάμος – Καρλόβασι

admin

Επιτυχημένη παρουσία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην 11η FOODEXPO & OENOTELIA 2025

admin

Νέος Επικεφαλής της Παράταξης «ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ» ο Θεόδωρος Βαλσαμίδης

admin

Πρόγραμμα Εορτασμού της 25ης Μαρτίου στην Σάμο

admin

Περιφέρεια Β. Αιγαίου: 1 εκατ. € για την Ακρόπολη στους Φούρνους

admin

Μπουγδάνος: «Δεν διεκδικώ την ηγεσία, προτεραιότητα η ενότητα της παράταξης»

admin

Στη Βουλή έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. το ζήτημα της χρήσης του Επικούρειου Πολιτιστικού Κέντρου Σάμου

admin

Συμμετοχή ΠΒΑ στη διεθνή έκθεση του Βερολίνου

admin

Συνάντηση Μουτζούρη με το νέο Δ.Σ. του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Λέσβου

admin