16.7 C
Σάμος
24/10/2024
Πολιτικά

Χρηστίδης: Άμεση πρόσληψη με 12μηνη εργασία των 2.500 εποχικών πυροσβεστών

Ο Παύλος Χρηστίδης, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, τόνισε την ανάγκη για άμεση πρόσληψη και 12μηνη εργασία των 2.500 εποχικών πυροσβεστών, καθώς η σύμβασή τους λήγει σύντομα. Σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ 100,3, επισήμανε τη σημασία της εμπειρίας αυτών των πυροσβεστών, οι οποίοι λόγω ηλικιακών ορίων που δεν αλλάζουν, κινδυνεύουν να μείνουν εκτός εργασίας.

Ο Χρηστίδης αναφέρθηκε στο νόμο του ΠΑΣΟΚ του 2011, που είχε επιτρέψει τη μετατροπή σε «πενταετούς υποχρέωσης» για περίπου 4.000 εποχικούς πυροσβέστες. Η πρόταση αυτή έχει επανειλημμένως κατατεθεί προς την κυβέρνηση της ΝΔ και παλαιότερα προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

“Έχουμε ήδη 4.000 κενά στο Πυροσβεστικό Σώμα,” σημείωσε, “τα οποία μπορούν να καλυφθούν από εποχικούς πυροσβέστες. Οι συνθήκες εργασίας τους είναι επικίνδυνες, όπως δείχνουν διεθνείς μελέτες, και παρόλα αυτά δεν έχουν ακόμα βαρέα ανθυγιεινά.”

Τέλος, εξήρε το έργο των πυροσβεστών, επισημαίνοντας ότι το πρόσωπό τους απολαμβάνει απόλυτη αξιοπιστία από την ελληνική κοινωνία, και κάλεσε την κυβέρνηση να αναγνωρίσει την προσφορά τους.

Related posts

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το Μεταφορικό Ισοδύναμο

admin

Παρέμβαση Παρασκευαΐδη για την μονιμοποίηση των Εποχικών Πυροσβεστών

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Οδηγός για την ανάδειξη Προέδρου

admin

ΥφΑΑΤ, Διονύσης Σταμενίτης: «Επενδύουμε στις αναπτυξιακές δυνατότητες της ΚΑΠ για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα των νησιωτικών περιοχών της χώρας»

admin

Αναφορά στη Βουλή για τις καθυστερήσεις αποζημιώσεων των πλημμυροπαθών Σάμου

admin

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Γαϊτανής: Το κόμμα θα συνεχίσει πιο αγωνιστικά, δυναμικά και διεκδικητικά

admin

Άνετη επικράτηση Ανδρουλάκη στη Σαμο και στον β’ γύρο με 58,93%

admin

Σάμος: Άνοιξαν οι κάλπες για τον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

admin

Β’ γύρος εκλογών ανάδειξης ηγεσίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ – Κίνημα Αλλαγής στις 13 Οκτωβρίου 2024

admin